Jednostavan trik sa fascinantnim rezultatima: U veš mašinu ubacite vlažnu maramicu

| March 9, 2020 | 0 Comments

Prosječna osoba potroši oko 4 sata sedmično na pranje veša. Dok moderne veš mašine rade većinu posla, značajno možemo poboljšati rezultat pranja i uštedjeti puno vremena jednim jednostavnim trikom, piše Bright Side.

Ova metoda će vam sigurno dobro doći ako imate kućne ljubimce ili posjedujete puno tamne odjeće. Samo stavite vlažnu maramicu u svoju mašinu za pranje veša prije nego što stavite odjeću unutra i vidjet ćete šta će se dogoditi, prenosi Tuzlanski.ba.

“Bili smo prilično skeptični prema ovom triku i odlučili smo ga isprobati sami. I moramo priznati da je konačni rezultat premašio sva naša očekivanja.” navodi se.

Nema više dlaka na vašoj odjeći

Vlažne maramice pomažu u uklanjanju dlačica i dlaka s odjeće. One djeluju kao apsorber koji čisti male komadiće tkanine, krzna i kose. Sve ove čestice završavaju na vlažnim maramicama i, kao rezultat toga, odjeća izgleda mnogo čistije i ne morate sami sakupljati sve te ostatke s odjeće.

Kako to učiniti ispravno

U mašinu za pranje veša ne stavljajte više od 3 vlažne maramice. Kad se bubanj počne vrtjeti, maramice će se miješati sa odjećom i skupljati kosu i krzno. Koristite nove vlažne maramice za svako pranje kako biste vidjeli zadovoljavajuće rezultate.

Provjerite jesu li maramice dovoljno čvrste

Vlažne maramice trebaju biti dovoljno jake da se ne trgaju u mašini. Pokušajte ih isjeći na trakice. Ako to nikako ne možete učiniti, ove vlažne maramice su savršene.

Ne koristite papirne maramice i tkaninu

Ne pokušavajte zamijeniti vlažne maramice papirom ili tkaninom. Papirni proizvodi nisu dovoljno čvrsti, pa ćete završiti sa čišćenjem sitnih komada papira sa svoje odjeće. Maramice s tkaninom takođe neće učiniti trik – jednostavno nećete vidjeti nikakve rezultate.

Ne zaboravite se riješiti mirisa

Ako ne želite da vaša odjeća apsorbira miris vlažnih maramica, izaberite antibakterijski ili mirisni proizvod. Možete dodati i neki omekšivač za veš kako biste se oslobodili mirisa. (Tuzlanski.ba)

52 Pogledano

Tagovi:

Kategorija: Zanimljivosti

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

?>