SNIZITE KRVNI PRITISAK ZA SAMO 2 MINUTE: Stari narodni lijek koji provjereno radi – domaća smjesa od 2 SASTOJKA IZ KUHINJE

| January 16, 2022 | 21:03 | 923 | 0

Top dvije namirnice koje će vam pomoći da se trenutno oslobodite visokog pritiska

Osobe koje imaju problema s pritiskom prije svega moraju da promene navike koje se tiču ishrane. Doktori kažu da je za uspešno snižavanje visokog krvnog pritiska najvažnije smanjiti unos soli i masnoća.

Krvni pritisak možete da regulišete uz pomoć lijekova, ali i konzumacijom zdravih namirnica. Dva prirodna moćnika posebno su korisna za osobe sa hipertenzijom zato što ga ekspresno snižavaju.

Cimet

Nekoliko je studija potvrdilo kako sistolički i dijastolički pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin. Ako ubacite pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visok pritisak. Za instant-efekat sisajte pola kašičice cimeta u prahu, a nakon toga popijte čašu vode.

Bijeli luk

Namirnica koju mnogi proglašavaju najzdravijom na svijetu ekspresno smanjuje visok pritisak. Beli luk opušta krvne sudove i proširuje ih, zbog čega krv lakše cirkuliše, pa se pritisak smanjuje.

Za brzo snižavanje priiska, zgnječite tri čena bijelog luka i pojedite samog ili sa malo hleba. Važno je znati da je beli luk najbolje gnječiti prije konzumacije, jer tako podstičemo enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin, moćno jedinjenje kojim se ova biljka brani od napada bakterija i gljivica.

Novi.ba/Alo.rs

 

Povezani sadržaj:  Kako da uzgojim VEĆE glavice LUKA?

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: