1 KAŠIČICA OVE SMESE IZ TELA IZBACUJE SVE ŠTO JE ŠTETNO: GRČKI NARODNI LEK OPORAVLJA ĆELIJE, SPREČAVA DEPRESIJU I RAK!

| October 8, 2020 | 00:30 | 395 | 0

Stari Grci su ovaj narodni lek korisitili još pre 600 godina. Ova lekovita poslastica spominje se u Homerovoj Ilijadi. Neverovatan ukus je ujedno i lekovit. Ova super moćna mešavina se sastoji od samo dva sastojka.

Kad pojedete kašiku ove smese u telo ćete uneti cink, gvožđe, vlakna, magnezijum, kalcijum, bakar i brojne vitamine, posebno one iz grupe B, a ovo su gotovo svi ključni sastojci neophodni telu.

Prema istraživanjima, ova kombinacija prirodnih sastojaka je efikasna u regulisanju masti u krvi, naročito LDL i HDL holesterola. Pored toga što uklanja aritmiju, visok krvni pritisak, ova mešavina poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, zbog čega se dobija dodatna energija nakon napornog rada.

Studija pokazuje da redovna upotreba ove mešavine može da reši probleme hroničnog umora, anksioznosti i depresije. Naučna studija objavljena u stručnim časopisima tvrdi da ova mešavina smanjuje depresiju, aterosklerozu, multiplesklerozu i visok krvni pritisak. Sadrži čak 182 elementa koji su korisni za zadravlje tela, a posebno ima visoku koncentraciju antioksidanata koji sprečavaju razvoj karcinoma i drugih teških bolesti.

Originalan recept: 300 grama tahinija i 300 grama prirodnog meda.

Priprema: Pomešajte tahini i med u posudu, a možete dodati i seckane orahe, bademe, pistaće ili lešnik. Smesu stavite u teglu i čuvajte u frižideru. Svaki dan konzumirajte od 1 do 2 kafene kašike ove smese, a deca smeju da uzmu po 1 malu kašiku svako jutro.

Povezani sadržaj:  Stalno ledene ruke i prsti mogu biti pokazatelj ovih 5 oboljenja

Izvor: Stil.kurir.rs

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: