Antidepresivi prirode, biljke koje dokazano popravljaju raspoloženje

| October 23, 2020 | 17:06 | 182 | 0

Antidepresivi prirode, odnosno biljke koje pomažu podići raspoloženje zaista postoje. Vrlo su efikasne kod ranih simptoma depresije, pospješuju koncentraciju, i popravljaju raspoloženje.

U nastavku Vam donosimo neke od njih :

Jasmin žuti

Naučnici su mnogim sprovedenim istraživanjima utrvdili da jasmin ima slično dejstvo i molekulski sastav kao lijek valium. Miris ove biljke efikasno smanjuje napetost i popravlja sa. Mirisne čestice jasmina ulaskom u pluća imaju dejstvo slično farmaceutskim antidepresivima, i nerijetko služi baš kao zamjena za farmaceutske lijekove. Opće je poznato takođe i da je eterično ulje jasmina prirodni lijek za stres i depresiju.

Ginko biloba

Ova biljka ima jako povoljan uticaj na nervni sistem, pogotovo kod osoba koje imaju problema sa cirkulacijom krvi u mozgu. Poslije terapije ovom biljkom rezultati su bili sjajni. Djeluje tako da povećava protok krvi u mozgu, odlična je u borbi depresije uzrokovane starenjem moždanih ćelija. Istraživanje je sprovedeno nad 40 pacijenata dokazalo je vidljiv oporavak od depresije, u odnosu na pacijente kojima su imali placebo.

Lavanda

Lavanda je odličan antidepresiv , koji smiruje CNS ( centralni nervni sistem) i takođe smanjuje krvni pritisak. Lavanda pomaže kod mnogih stanja: nervoze, depresije, nesanice tako što ima Lavanda je prirodni antidepresiv koji djeluje umirujuće na središnji živčani sustav i smanjuje krvi pritisak.Kao lijek koriste se eterična ulja o lavande.

Povezani sadržaj:  Napitak od cikorije: Jako je ljekovit i pomaže kod brojnih bolesti

Omega 3 masne kiseline

Rađene su mnoge bolničke analize, koje su utrvdile povezanost izmedju omega 3 masnih kiselina i pojave depresije. Osobe koje nisu unosile dovoljno omega 3 masnih kiselina, dosta češće su imale problema s depresijom u odnosu na osobe koje su unosile dovoljnu količinu ove masne kiseline. Zbog toga trebate redovno unositi u organizam namirnice koje imaju omega 3 masne kiseline. Najviše ih ima u orašastim plodovima (preporučujemo orah) i u ribi. Svi bi trebali barem dva puta sedmično da jedemo ribu.

https://dominantni.com/

Kategorija: Uncategorized

Napisite svoj komentar na clanak: