Istočnjačka tajna ljepote: Evo zbog čega je ten Azijatkinja savršen

| October 9, 2020 | 19:26 | 138 | 0


Azijatkinje važe za žene koje izuzetno drže do sebe i njihovi rituali vezani za negu kože veoma su dugi i kompleksni, ali jedna stvar u njihovij bjuti rutini opstaje i nezamjenjiva je već vjekovima – pirinčana voda!

Pirinač je namirnica koja se široko koristi u ishrani ljudi, ali njegova blagotvorna dejstava na kožu dugo su bila ekskluzivitet samo za žene sa tog podneblja. Dakle, u pirinču je tajna blistave i zdrave kože.

Neka od blagotvornih dejstava pirinčane vode na kožu su to što izbjeljuje i ujednačava ten, smanjuje proširene pore, usporava starenje kože, umanjuje ili potpuno uklanja fleke od sunca i ožiljke, omekšava kožu, hidrira je i pruža joj neophodnu otpornost.

Osim za kožu lica, pirinčana voda je veoma korisna i za kožu tela, glave i za kosu.

Pirinčanu vodu možete napraviti tako što ćete skuhati pirinač u odnosu 1/3 (odnos pirinča 1, vode 3). Pirinač kuvajte na laganoj vatri pola sata, a zatim pustite da se ohladi i procjedite vodu koja je preostala.

Natopite tufere u pirinčanu vodu i rasporedite ih po svim regijama lica (može i vrat) i ostavite da stoji pola sata. Nakon toga kožu isperite mlakom vodom.

Tretman možete ponavljati jedanput nedeljno, a vaša koža biće sjajnija, zategnutija i blistavija, prenosi stil.kurir.rs

 

Povezani sadržaj:  OVAJ ČOVEK JE SLOBI MILOŠEVIĆU DONEO PUN DŽAK PARA: Tajna se krila godinama, a sve je otkrio Ulemek

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: