IZBACITE MOKRAĆNU KISELINU IZ TIJELA, IZLIJEČITE GIHT: 3 narodna lijeka koja provjereno djeluju! (RECEPT)

| October 24, 2020 | 00:09 | 7,484 | 0

Nakupljanje mokraćne kiseline može prouzrokovati bol u zglobovima, pa čak i giht. Donosimo vam nekoliko saveta za uklanjanje mokraćne kiseline iz tijela.

Giht je inflamatorni oblik artritisa koji dolazi na paroksizmalni oblik u obliku crvenila, oticanja zglobova i bolova. Ponekad je čak i vrlo bolno kretanje, osjeća se ukočenost i otok tijela. Čest uzrok gihta je višak mokraćne kiseline u organizmu.

Kada bubrezi ne rade dobro svoj posao i ne mogu da uklone svu mokraćnu kiselinu iz organizma, ona se kristalizujme i taloži oko zglobova. To dovodi do početka upalnog procesa.

Kako ukloniti mokraćnu kiselinu iz tijela?

Osobe koje imaju višak mokraćne kiseline u telu, moraju promeniti način ishrane. Hrana mora biti bazirana na svježem voću i porvću. Morski plodovi, meso, alkohol i prerađeni šećeri dovode do povećanja mokraćne kiseline u telu.

Ne zaboravite da pijete što više vode. Dobro je konzumirati i prirodne sokove, ali i biljne čajeve.

Ovo su najefikasniji lijekovi za uklanjanje mokraćne kiseline iz tijela:

Soda bikarbona

Pomiješajte pola kašičice sode bikarbone i čašu vode. Popijte ovo jednom dnevno. Ako imate giht, pijte jednu cijelu kašičicu sode bikarbone rastvorene u čaši svježe vode.

Limunada

Limunada alkalizuje organizam i pomaže pri izbjegavanju mnogih zdravstvenih problema, uključujući giht. Svako jutro na prazan želudac, prije doručka popijte 200 ml tople vode, pomešane sa sokom od pola limuna.

Povezani sadržaj:  Tehnika starog Japana zlata vredna: Izlečite visok pritisak jednom čašom vode

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće deluje slično kao limunada. Pomaže pri stvaranju alkalnog okruženja u tijelu. Razblažite kašiku sirćeta u 200 ml vode i pijte 2 puta dnevno, jednu čašu prije ručka, a drugu pre večere.

Namirnice koje uklanjaju višak mokraćne kiseline:

  • Kurkuma
  • Ananas
  • Sjemenke lana

 

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: