JEDNOSTAVAN TRIK kako da sa voća i povrća za 15 minuta uklonite toksične supstance!

U veliku posudu sipajte vodu i pola šoljice sirćeta. Zatim u ovu mješavinu stavite svoje voće ili povrće i neka tako stoji 15 minuta, a zatim ga dobro isperite.

Svježe voće i povrće koje kupujemo često je tretirano pesticidima i veoma je bitno da ga očistimo kako bismo izbjegli mogućnost da u organizam unesemo toksične supstance.
Zbog toga vam predstavljamo jednostavan trik koji bi vam trebao pomoći da dezinfikujete i temeljno očistite zdrave namirnice.

U veliku posudu sipajte vodu i pola šoljice sirćeta/octa. Zatim u ovu mješavinu stavite svoje voće ili povrće i neka tako stoji 15 minuta, a zatim ga dobro isperite.
Objašnjenje je, kako prenosi sajt Stvar ukusa, u tome što sirće može da neutrališe i 98% bakterija i pesticida koji se nalaze na svježim namirnicama, pise novi.ba.

Related Posts

NEMA POTREBE DA KREČITE IAKO SU VAM ZIDOVI PRLJAVI: Pospite ovo i biće ČISTI KAO SUZA, i DJEČIJE FLEKE skida

Temeljno čišćenje doma obavljamo skoro svakodnevno. Čistite i ribate svaku površinu koja se vidi, od televizora do rerne, pa čak i radijatore. Ali zanemarite, naravno, najveću površinu od svih: zidove….

Read more

NIKADA ne bacajte ostatke stiropora! Vrijedi zlata

U današnjem videu ću vam pokazati sve nlagodati stiropora i kako ga iskoristiti kao organsko gnojivo. Može poslužiti za biljke koje imaju cvjetove ali za biljke koje nemaju cvjetove. U…

Read more

Dodali orahe u mlijeko! Malo ko zna ovu tajnu! Ne idem u kupovinu

U mlijeko sam ubacila orahe! Ovu tajnu zna samo šačica ljudi! Ne bavim se kupovinom.Koji je razlog kombiniranja orašastih plodova i mlijeka? Orasi pružaju obilje hranjivih tvari, uključujući omega-3 masne…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *