JEFTINO JE, NE BOLI VAS GLAVA, OVAKO ĆETE OSUŠITI VEŠ 3 PUTA BRŽE: Posle ovoga ništa neće biti isto!

| October 30, 2020 | 21:04 | 262 | 0

Kada peremo odeću, većina nas jednostavno sledi uputstva sa kutija praška za veš i neke ustaljenje navike, no uprkos tome neretko se desi da veš iz mašine ne izađe savršeno čist i mirišljav. Zašto je to tako?

Odgoivor na to dala je Šenon Luš, australijski guru za kućne poslove, koja savetuje da pre svega obratite pažnju na to koliko praška u stvari stavljate.

Suprotno popularnom mišljenju da više praška znači i čistiji veš, ona tvrdi da je ključ zapravo u manjoj količini praška!

“Deterdžent je proizvod na bazi masti, prevelika količina može ostaviti tragove, i ne samo to – veš nakon takvog pranja može i brže da se zaprlja”, ističe ovaj ekspert za čišćenje.

“Znate zašto vaši peškiri postaju neprijatni i tvrdi posle pranja? Zato što se koristili previše deterdženta na bazi masti, koji se lepi za tkaninu i sušenjem se zagreva. Uporediću to sa maslacem u vrelom tiganju – on se istopi , ali kada se ohladi ponovo se stvrdne. Tako je i sa peškirom – oni izađu iz mašine lepi i paperjasti, ali dan kasnije ponovo su ofucani i grubi” , ističe Šenon.

Ona je otkrila i pravilo za količinu praška koja vam je potrebna: ako se u vašu mašinu deterdžent sipa u pregradu sa prednje strane dovoljno je da stavite tek osminu preporučene doze! Kod mašina koje se pune odozgo potrebno je staviti četvrtinu doze napisane na kutiji!

Povezani sadržaj:  ZAVJESE SU M POŽUTJELE OD DIMA, A ONDA MI JE SVEKRVA OTKRILA RJEŠENJE: Evo kako da ih operete, OVAJ SASTOJAK svi imate u kući

Šenon je takođe otkrila i četiri najbolja saveta za pranje veša!

1. U svako pranje dodajte dve kašike sode bikarbone i dve kašike belog sirćeta

2. Preskočite upotrebu omekšivača

3. Upotrebite manje praška nego što stoji na kutiji

4. Ako imate mašinu za sušenje, zajedno sa gomilom veša stavite i jednu čistu pamučnu krpu

Sirće za najbolje rezultate

Za najbolje rezultate prilikom pranja, ne preskačite korak 1! Uvek dodajte dve kašike sode bikarbone i dve kašike belog sirćeta – Šenon tvrdi da će to omekšati veš, da ne ostavlja miris i da čini da se mokra odeća osuši tri puta brže.

 

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: