LIMUNOVA KORA USPJEŠNO LIJEČI BOLNE ZGLOBOVE UKOLIKO SE SPREMI NA OVAJ NAČIN: DONOSIMO RECEPT I UPUTSVO KAKO.

| October 22, 2020 | 23:16 | 2,986 | 0

Limun štiti od velikog broja bolesti, da ga s pravom možemo nazvati superhranom. Pun nutrijenata – sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor, mangan.

Povoljno deluje na rad jetre, creva, želuca, imunog, nervnog i kardiovaskularnog sistema.

Ako redovno konzumirate limun, možete sprečiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripa, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka!

Postoji mnogo načina da ovu namirnicu uvrstite u svoj svakodnevni jelovnik, ali da li ste znali da limun pomaže i kao oblog za liječenje zglobova? Da upravo tako, zato pročitajte jedan recept koji vam može pomoći da se riješiti bolova u zglobovima.

Recept:

Potrebno je da stavite koru od dva oguljena limuna u teglu i prelijete je maslinovim uljem do vrha. Zatvorite teglu i ostavite tako da odstoji dvije nedjelje. Nakon što je vaš lijek spreman sipajte dobijeno ulje na čistu gazu i stavite na bolni zglob, preko gaze stavite najlon kesu a preko najlona vuneni šal.

Ovo je potrebno uraditi uveče i tako prenoćiti, a ujutro bi trebalo da osjetite veliko olakšanje.

Pre upotrebe prirodnih lekova konsultujte svog lekara.

Izvor: NN/lijekovitirecepti.com

Povezani sadržaj:  ISLANDSKI LISAJ, PLANINSKA MAHOVINA

Kategorija: Najnovije, Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: