NE DIŽE TI SE? Ne očajavaj, samo dvije šoljice dnevno čine čuda!

| October 18, 2020 | 02:42 | 513 | 0

Jedna studija pokazala je da muškarci koji piju dvije šalice kave dnevno imaju mnogo manje problema s erektilnom disfunkcijom.

Kako piše Mirror, muškarci koji konzumiraju između 85 i 170 miligrama kofeina dnevno imaju 42 posto manje šanse da im se dogodi erektilna disfunkcija za razliku od onih koji ga uopće ne konzumiraju.

Čak i muškarci koji pate od prevelike tjelesne težine ili visokog krvnog tlaka konzumacijom kave smanjuju rizik od ‘zakazivanja u ključnom trenutku’.

Naime, znanstvenici sa Sveučilišta u Teksasu tvrde da kofein potiče niz reakcija koje pomažu pri opuštanju i uzrokuje bolju prokrvljenost što pridonosi smanjenju rizika od erektilne disfunkcije.

Osim kafe, istraživanje koje su proveli odnosilo se i na konzumaciju čaja i gaziranih pića koja, iako sadrže kofein, u sebi imaju i mnogo šećera pa se ne preporuča njihova konzumacija u velikim količinama.

Povezani sadržaj:  ZAŠTO LJUDI UMIRU OTVORENIH USTA? Ponekad isplaze i jezik, a bolničarka otkrila šta je uzrok – OVO JE UTJEŠNO, HVALA TI!

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: