Ne učinite li ovo svakih šest mjeseci, užasno ćete smrditi

| October 16, 2020 | 23:28 | 389 | 0


Dermatolozi preporučuju da svakih šest mjeseci promijenite dezodorans jer se tijelo navikne na njega i miris više ne reagira

 

Znojenje je prirodan način hlađenja tijela i uklanjanja štetnih tvari, no često je popraćeno neugodnim mirisom. Razne vrste znoja poput onog izazvanog stresom, toplinom ili vježbanjem, imaju karakterističan kemijski sastav. Tako, na primjer, ‘miris’ stresa je iznimno neugodan.

Dermatolozi preporučuju da svakih šest mjeseci promijenite dezodorans jer se tijelo navikne i više neće reagirati. Najbolji način za sprječavanje neugodnih mirisa ispod pazuha su dezodoransi u stiku. Ako ste alergični, možete ga napraviti sami pomoću raznih ulja i ekstrakata s antibakterijskim djelovanjem.

Žute fleke na odjeći pojavljuju se zbog reakcije aluminija sa znojem, tkaninom ili praškom za rublje Zato pažljivo čitajte deklaraciju na vašoj bočici dezodoransa. Isto tako ne pretjerujte s antibakteriskim sapunima i kupkama, upozoravaju dermatolozi.

Budete li prečesto prali djelove tijela na kojima se najviše znojite, koža će se isušiti, što će samo pojačati znojanje

Dezodoransi za muškarce i žene su zapravo marketinški trik. Naime, sastav je isti, a jedina razlika je pakiranje i miris.

Povezani sadržaj:  VEĆINA ŽENA IMA RUŽNI PODBRADAK, EVO KAKO DA GA SE RIJEŠITE: Nestaje za 72 sata, ŽENE SE KUNU U OVAJ TRIK

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: