NIKO NE PERE OVAJ DIO TIJELA , A LEGLO JE BAKTERIJA: Postoji samo jedan način da ga očistite

| October 1, 2020 | 17:39 | 128 | 0

Mislite da se pridrzavate svih higijenski navika, ali sigurni smo da ovaj dio tijela zanemarujete, a pravo je leglo bakterija.

U pitanju je pupak koji, kako kažu istraživanja, u sebi može da krije preko 60 različitih vrsta bakterija – i to kod onih koji zaista održavaju zavidnu ličnu higijenu. Kod onih koji znaju da preskoče tuširanje, stvar je još gora.

Pupak je idealno stanište za mrtve ćelije kože, ostatke sapuna, vlakna s odjeće i ostalu prljavštinu koja se kasnije pretvara u savršenu gozbu za bakterije koje izazivaju neprijatan miris i opasne infekcije.

KAKO OČISTITI PUPAK?

Da biste bili sigurni da je temeljno očišćen, iskoristite štapić za čišćenje ušiju, a pupak se čisti zavisno od toga da li je ispupčen ili uvučen.

 

UVUČEN PUPAK

Prije nego što uđete pod tuš, prvo štapićem na koji ste sipali medicinski alkohol dobro očistite pupak i sve prevoje. Onda, u toku tuširanja, na novi štapić stavite malo sapuna ili gela, pa ponovo detaljno očistite, isperite vodom i osušite peškirom.

 

ISPUPČEN PUPAK

Njega je znatno lakše očistiti, i dovoljno je da prelazire preko njega redovno sapunom i potom ga dobro osušite.

Izvor: novi.ba

Povezani sadržaj:  UJUTRU ČIŠĆENJE, POPODNE DECA, UVEČE KURS: Porodica koja je otišla u Nemačku otkriva kako je zaista živeti tamo!

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: