Očistite filter klima uređaja bukvalno u tri poteza: Više nikad nećete plaćati majstora!

| October 8, 2020 | 21:28 | 224 | 0

Klima uređaj vjerovatno je najpoželjnija sprava za ljeto, ali nemojte da čekate velike vrućine da ga po prvi put uključite. Kako bi on savršeno radio i pritom bio dobar za vaše zdravlje, obvezno je da ga prije svake ljetnje sezone temeljno učistite iznutra.

Zamislite šta je sve završilo u filteru i tokom svih ovih mjeseci stajalo i taložilo se! Prljav filter znači, vjerovali ili ne, prljav vazduh koji udišete, a to nije nešto što želite sebi i svojoj porodici!

Umjesto da zovete majstore da obave posao (a i to je legitimna opcija), zašto ne biste sami zavrnuli rukave i pripremili klimu za novu sezonu hlađenja? Možda se čini komplikovano, ali zaista nije. Samo slijedite ove korake:

Sigurnost je na prvom mjestu, pa najprije isključite uređaj iz struje.
Sada skinite prednju masku klime. Obično se ona skida vrlo lako, jednostavnim potezanjem prema sebi. Na nekim uređajima je ipak pričvršćena šrafovima, pa će vam trebati šrafciger.
Kad skinete masku, odmah ćete ugledati filter, koji se nalazi upravo iza prednje maske uređaja. Jednostavno ga izvadite, ali pazite na eventualne oštre objekte koji bi mogli da stoje iza njega.
Odnesite filter do sudopere, kade ili lavaboa i operite ga. U zavisnosti od količine prljavštine koja se nakupila, najobičnije ispiranje toplom vodom trebalo bi bude sasvim dovoljno. Ako ne, možete da upotrebite sapun ili deterdžent za veš, kao i da ga očistite pomoću četkice za zube.
Na kraju, pobrinite se da je filter potpuno suv prije nego što ga vratite na početnu poziciju. Uglavite ga na mjesto s kojeg ste ga skinuli. Obično se čuje “klik” koji sugeriše da je filter pravilno postavljen. I to je sva mudrost!
Pogledajte kako to detaljno izgleda u videu ispod:

Povezani sadržaj:  LJUSKE OD JAJA SU PRAVO BLAGO, A SVI IH BACATE: NEĆETE VEROVATI ŠTA SVE LEČE I KAKO IH MOŽETE KORISTITI! (VIDEO)


Izvor: net

U nastavku recept za džem od maslačka:

Džem od maslačka regeneriše jetru i čisti krv bolje od bilo kog lijeka: Evo kako se pravi!

U aprilu cvjeta maslačak. Često šetamo i ne obraćamo pažnju na ovu biljku. Međutim maslačak je pravi doktor. Od maslačka možete napraviti ukusan džem za regeneraciju ćelija jetre i čišćenje krvi.

Džem (med) od maslačka. Recept:

Otkinite 300 žutih cvjetova maslačka, zalijte hladnom vodom i ostavite da odstoji 24 časa. Sutradan maslačak dobro iscijedite i zalijte sa pola litre tople prokuvane vode. Kuhajte 15-20 minuta, dodajte 1 kg šećera i 2 sitno isjeckana srednja limuna (može i sa korom), 1 kašikicu limuntusa i kuvajte još 5 minuta.

Kada je džem dobio boju meda, skinite ga sa vatre. Sačekajte da se ohladi i procijedite kroz gazu ili cediljku. Tu smesu prokuvajte jos 2 minuta. Vas džem od maslačka je gotov!

Savjet: maslačak za džem sakupljajte dalje od puteva.

Džem od maslačka je najbolje uzimati ujutru na prazan stomak, rastvarajući ga u šolji sa zelenim čajem. Na taj način će ovaj napitak djelovati na organizam protivupalno, tonizirajuće sredstvo koje čisti jetru od toksina i otrovnih materija, pa čak i uklanja radionuklide iz cijelog organizma, i ima diuretičko dejstvo.

Džem od maslačka koristan je za prevenciju astme i bronhitisa. Potrebno je pojesti 2 supene kašike odjednom, ujutru. To daje vrlo pozitivan efekat. Na takvom ukusnom džemu vaša jetra će vam biti zahvalna, jer će uvijek biti čista i zdrava!

Povezani sadržaj:  Kad sam zatrudnela, muž je INSISTIRAO da budem domaćica: Potražila sam novac za pelene i PAKAO JE POČEO

Budite zdravi!

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: