OVA ŽENA JE UPRAVO DALA NAJBOLJI SAVJET KAKO UZGAJATI ORHIDEJE: Ovako će vam cvjetati nekoliko puta godišnje, TAJNA JE U OVOME

| October 2, 2020 | 16:07 | 941 | 0

Orhideja falenopsis – jedna je od najljepših sobnih biljaka. Po pravilu je kupujemo kada je u cvatu. Vremenom cvjetovi opadaju, a vlasnici orhideja počinju se pitati da li rade nešto pogrešno.

U ovom članku ispričaćemo vam zašto orhideja ne cvjeta i i kako se to može popraviti.

Prosječna dužina cvetanja orhideje falenopsis – jeste 3 meseca. Obično cvejta dva ili tri puta godišnje. Pauza između cvetanja može biti odložena i za nekoliko mjeseci.

Da biste uživali u češćem cvjetanju ove biljke pomoći će sljedeći savjeti.

orhideja

Kako uticati na orhideju da cvjeta:

♦ Stvorite orhideji temperaturnu razliku: stavite saksiju preko noći na prohladno mjesto (do 15 stepeni)
♦ Smanjiti količinu azota u prihrani. Fosfor treba da ima prednost, jer u stvari, on stimuliše cvjetanje.

Vlažite vazduh oko biljke.

♦ Premjestite saksiju sa orhidejom na 5 dana na tamno mjesto. Kroz tri nedjelje orhideja treba da pusti pupoljke. Ovaj način je pogodan samo za odrasle i zdrave biljke.
♦ Umjesto zalivanja preporučuje se da se u saksiju sa orhidejom stavi par kocki leda, tako će ona brže procvjetati.
♦ Ako primjetite da kod nerascvetale orhideje aktivno rastu korenje ili listovi, znači da ima odgovarajući način razvoja. Dok se ovaj period ne završi, biljka neće procvetati. Budite strpljivi.

Povezani sadržaj:  Sredila Se Dedina Sreća I Srećna Otišla U Školu: Slomljen Bolom Deka Ubijene Ane Otkrio Poslednje Trenutke Provedene Sa Unukom!

Najbitnija stvar je – obezbijedite svojoj biljci odgovarajuću njegu. Ona voli puno svjetlosti i plaši se pretjerane vlage. Za vrijeme cvetanja zaliva se po malo, dva puta nedjeljno, a za vreme mirovanja – dovoljno je i jednom nedjeljno.

P.S. Da vaše biljke cvetaju dugo i bogato pripremite rastvor za prihranu biljaka.

 

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: