OVE KUĆE U SRBIJI SU NA RASPRODAJI: KOŠTAJU KAO POLOVAN AUTO

| October 22, 2020 | 12:51 | 504 | 0

Nazalost stigla nam je jako zalosna situacija. Ko god je u mogucnosti otici iz drzave on odlazi glavom bez obzira. U vecini sela tesko je da se moze ugledat odrasla osoba a kamoli da se cuje vriska djece. Kuće su prazne i zakljucane avlije ne pokosene. A mnoge su i na prodaju.

Kako kazu osobe koje smo pitali zasto je ovakva situaciju u njihovom selu. Oni su odgovarali da narod mora odlaziti gdje mu je bolje. Jednostavno tu gdje jesu osudjeni su na propast. Pa su tako samim svojim odlasku i pocetkom novog zivota odlucili zaboraviti stari. Pa su na svojim kućama okacili tablu da se prodaju.

No ajd to nam i nije cudno da ih prodaju. Jer normalno i nisu im potrebne. Al nam je cudno novac za koji ih prodaju.

Najjeftinija kuća u Srbiji nalazi se u zaseoku Skorenovački rit u opštini Kovin i može da se kupi za svega 1.700 eura. Zahvaljujući dugogodišnjem trendu odlaska stanovništva iz sela, manjku kupaca i slabom tržištu nekretnina, ovaj primjer je samo jedan u nizu.

Oglasi ponudama jeftinih starih kuća, nedovršenih kuća, renoviranihkuća i kuća za rušenje, čiji se raspon kreće od 2.000 eura do 10.000 eura, u zavisnosti od lokacije, veličine, stanja, opremljenosti…

Tako seoska kuća sa početka priče, izgrađena 1975. godine, površine 30 metara kvadratnih, vrijedi podjenako kao polovni automobil koji je proizveden 2004. godine, iako samo zemlja na kojoj se objekat nalazi, u neposrednoj blizini Dunava, vrijedi mnogostruko više.

Uz kuću ide i oko 60 ari placa. To je roditeljsko imanje na kojem dugo godina niko ne živi. Zašumio se posjed, 30 godina niko nije obrađivao zemlju. Nema struje, ali se u dvorištu nalazi bunar, i kuća je samo 300 metara udaljena od rijeke.

Povezani sadržaj:  OSTAVLJATE PUNJAČ ZA MOBILNI U UTIČNICI? Evo koliko vas to može koštati

Riječ je o vikend naselju i idealno je za one koji hoće da sade voće ili da gaje pčele – objasnio je Jovan, vlasnik imanja, i dodao da ima zainteresovanih, ali da odustaju kada shvate koliko treba da se radi da bi kuća postala funkcionalna.

U Banatu trenutno vlada najveća rasprodaja kuća, koje se mogu naći u Zrenjaninu, Kovinu, Vršcu, Kikindi, Beloj Crkvi, Alibunaru. Ali ne zaostaju ni drugi gradovi, poput Sremskih Karlovaca, Aleksinca, Smederevske Palanke, Mladenovca, Paraćina, Rudnika…

Kuća u Aleksincu pod pločom, 45 m kv, 5 ari placa. Telefonski priključak. Bandera sa strujom i uličnim svetlom. Na uglu placa šahta sa gradskom kanalizacijom i vodom. Cijena: 3.500 eura. Kuća u Paraćinu. 40 m kv. Cena: 4.000 eura. Ili ona od 6.000 eura u naselju Gloždak.

Kuća za renoviranje u selu Novi kozjak u opštini Alibunar. 106 m kv, u izvornom etno stilu, sve sagrađeno od cigle, voda iz seoskog vodovoda i gas. Nalazi se na placu površine 6,11 ari. Udaljeno 70 km od Beograda, po 50 km od Pančeva, Vršca i Zrenjanina, 20 km od Alibunara.


Pet kilometara od turističkog kompleksa Banatski biser, sa jezerom, kao i Prirodnim rezervatom, Deliblatskom peščarom. Nekoliko stabala voća. Mogućnost dovođenja telefosnke linije.

U selu postoje: škola, pošta, mjesna zajednica, matičar, crkva, dom zdravlja, apoteka, prodavnica, pekara, restoran, autobuski prevoz i mobilni taksi 24h. Selo je oaza mira. Cijena: 4.300 eura.

Kuća u Smederevskoj palanci. 70 m kv. 10 ari placa. Ima bunar, ostavu, balkon, baštu. Cijena: 4.500 evra. Vajat od 15 m kv, u Đurincima kod Sopota. Na predivnom, kultivisanom placu koji je na blagoj padini, južno orijentisan. Na placu ima zasađenih četinara. Voda je bunarska. Plac je od Kragujevačkog puta udaljen oko 300 m. Cijena: 5.000 eura.

Povezani sadržaj:  Mozgalica koju samo genijalci uspeju da reše za 15 sekundi: Pomerite 1 šibicu da bi jednačina bila tačna

Započeta kuća za odmor u Sremskim Karlovcima, u neposrednoj blizi popularnog izletišta Fruška gora. Objekat je na dva sprata, ima 70 m kv. Cijena: 6.800 evra. U Gornjoj T0PI0NICI kod Niša u ponudi su čak četiri kuće. ORONULE.


Površine 140 m kv. Struja, voda, asfalt. Cijena: 7.500 eura. Kuća od 80 m kv u Vračevom Gaju u blizini Bele crkve. Kuća se nalazi u glavnoj ulici, ima baštu, širina placa je 19,5 m, dužina 105 m. Cijena: 8.000 evra.

RENOVIRANA kuća se nalazi u selu Dubovac, na pola puta (oko 25 kilometara) između Kovina i Bele Crkve, blizu Dunava. Kuća ima 43 m kv, a plac je na 3,46 ari. Kuća i plac su uknjiženi. Objekat ima vodu i struju. Cijena: 8.000 evra.

– Renovirali smo je i nadogradili. Muž i ja imamo po 80 godina i pitanje je dokle ćemo da izdržimo. U svakom slučaju, mi smo stari da bismo živjeli tamo. Za kuću vlada velika zainteresovanost, uglavnom od strane L0VACA. U blizini pješčare je, a selo ima školu, dom zdravlja, prodavnice, sve! U blizini je Kovin, tamo se može ići u berbu pečuraka, a odlično je za zemljoradnju – rekla nam je Beba.


Kuća na Rudniku uz asvaltni put, na 6 ari placa, sa pomoćnim objektima, dvije garaže i ostavom. Kuća ima priključak struje, vodu, kanalizaciju i uknjižena je 1/1 na 45 m kv. Cijena: 9.500 eura.

U slučaju da želite da se približite Beogradu, za vlasništvo nad započetom kućom ili jednim njenim dijelom u Obrenovcu, Bariču, Maloj Moštanici, Ripnju i drugim naseljima, trebaće vam između 9.000 i 15.000 eura.

Izvor: crnopile.com

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: