OVO SIGURNO NISTE ZNALI O ULJU GOSPINE TRAVE: Liječi opekline i upale, a recept je tako jednostavan!

| October 16, 2020 | 14:11 | 214 | 0

DIGITAL CAMERA

Što je ulje crvenije, to će njegovo djelovanje biti učinkovitije. Svaki dan teglu protresite.

Ulje gospine trave odlično je za kožu, liječi rane, opekline, ublažava bolove i spriječava upale. Ovo ulje također njeguje osjetljivu, suhu i ispucalu kožu, a može se koristiti i kod slabe cirkulacije.

Recept za ovo čarobno ulje vrlo je jednostavan i svatko ga može napraviti kod kuće.

Važno je znati da gospina trava cvjeta i bere se ljeti. Rasprostranjena je po livadama, poljima i rubnim dijelovima šuma. Lako ju je prepoznati po žutim cvjetovima.

Za pripremu ulja potrebno vam je nekoliko snopova biljke. Nakon što ih naberete i svežete, ostavite ih preko noći izvan teglica kako bi insekti napustili cvjetove biljke i kako bi ishlapio sok koji dovodi do kvarenja biljke.

Sljedećega jutra snopove gospine trave stavite u svježe oprane staklene teglice i ulijte u njih maslinovo ulje koje bi također trebalo biti domaće, hladno prešano. Teglice zatvorite poklopcem ili papirom i gumicom, i ostavite da stoje na suncu ili nekom toplom mjestu 45 dana. Ulje bi trebalo poprimiti karakterističnu crvenkastu boju. Što je ulje crvenije, to će njegovo djelovanje biti učinkovitije. Svaki dan teglu protresite, a nakon 45 dana procijedite kroz plastično cjedilo, a zatim i kroz gustu lanenu krpu.

Povezani sadržaj:  DOKTORICA GRUJIČIĆ UPOZORILA NA “TIHE” SIMPTOME TUMORA MOZGA: Ako primijetite da član porodice ovo radi, vodite ga doktoru

Dobiveno ulje pretočite u staklene flaše i čuvajte na tamnom i hladnijem mjestu. Ovako pripremljeno ulje možete koristiti tijekom cijele godine, sve do sljedeće berbe.

Bitno je napomenuti da ulje gospine trave ne upotrebljavate kao zaštitu od štetnih sunčevih zraka jer ima fototoksično djelovanje i može izazvati promjene na koži. Ukoliko ste zadobili opekline od sunca, mažite se uljem gospine trave sve dok crvenilo ne prođe i pritom izbjegavajte sunce.

Za liječenje opeklina umjesto ulja, možete kostistiti i balzam od gospine trave.

Balzam se priprema od 30 grama ulja gospine trave i 4 grama pčelinjeg voska ( preporučujemo da koristite nepročišćeni vosak). Sastojke zagrijavate na pari, a nakon što se vosak otopi, prelijte balazam u manju posudicu u kojoj će se on ohladiti, pise dnevno.hr

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: