Ovo su tri velike greške koje svi radimo na WC-u

| October 16, 2020 | 00:38 | 234 | 0

Vjerojatno niste ni svjesni grešaka koje radite prilikom odlaska na WC, ali one nisu nimalo bezazlene i mogu uzrokovati infekcije i iritaciju.

Kako biste to spriječili otkrijte koje su to tri velike greške koje svi radimo na WC-u i kako ih možemo ispraviti.

1. Predugo sjedimo

Često se dogodi da imamo potrebu obaviti veliku nuždu, ali to ne ide tako “glatko”. Zbog toga dugo sjedimo na WC školjki i naprežemo se, a to je velika greška jer tako potičemo razvoj hemoroida.

Ako imate problema s obavljanjem velike nužde nemojte bespotrebno sjediti u iščekivanju nego ustanite, malo prošećite po domu jer ćete tako brže natjerati probavni sistem da proradi.

2. Previše se brišemo

U ovom slučaju manje je uistinu više. Toaletni papir iritira perianalnu kožu, a to dovodi do svrbeža i upale. Dovoljno je obrisati se jednom ili dva puta, a ako vam je potrebno više to znači da vjerojatno niste do kraja ispraznili probavni sistem. Birajte mekani toaletni papir bez dodanih mirisa i parfema jer oni manje iritiraju kožu.

3. Brišemo se u krivom smjeru

Mnoge žene nesvjesno rade ovu grešku nakon mokrenja i brišu se od natrag prema naprijed. Na taj način prenose bakterije s rektuma prema mokraćnoj cijevi, piše Zadovoljna.hr.

Povezani sadržaj:  KILOGRAM 450 DINARA! GORŠTACI PRONAŠLI ODLIČAN NAČIN ZA ZARADU: Lako se bere, a robe nikad dosta! Više se isplati od maline

Za razliku od muškaraca, kod žena je mokraćna cijev kratka pa bakterije brže i lakše dopiru do mjehura i uzrokuju urinarne infekcije. Zbog toga se uvijek brišite od naprijed prema natrag.

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: