Redžiba Velić , Odžak: Nefunkcionalna gušterača “proradila” s prvim gutljajima Konjičkog sirupa

| October 14, 2020 | 01:09 | 6,174 | 0

Niko prije u familiji nije imao dijabetes. Ne znamo od čega ga ona dobi. Samo je naglo počela žedniti. To je bio, onako baš upečatljiv simptom. Puno je pila vodu i eto tako, ljekari rekoše dijabetes, gušterača na “izdisaju”. Ne radi haman nikako. Odmah je krenula s inzulinskom terapijom.

Emina sa Mirsadom Krnjićem: Uspjeh je već tu!
– Sam dragi Bog me uputio tog dana, prije dva mjeseca, na internet gdje sam vidjela Mirsada Krnjića kako u nekoj bašti bere neku travu. Kliknem, čitam i ne vjerujem očima. Piše, čovjek liječi šećernu bolest. Odmah sam ga nazvala – započinje svoju ispovijest za naš magazin 45-godišnja Emina Sušilović, Visočanka s adresom stanovanja u Sarajevu.
U nastavku nas informira kako lijek nije tražila za sebe, već za svoju sestričnu Redžibu Velić, petnaestogodišnjakinju iz Odžaka.
– Ja sam bila glavni inicijator da dijete počne s ovom terapijom. Sestra Milada se nije bunila. Doduše, svi su bili pomalo skeptični. S nevjericom su gledali u mene i terapiju koju sam im donijela – nastavlja priču Emina.
Njena je sestrična, saznajemo, prije dvije godine dobila okrutnu dijagnozu, dijabetes tip 1.
Neutaživa žeđ

– Dijete ima uredan život, lišen stresa. Niko prije u familiji nije imao dijabetes. Ne znamo od čega ga ona dobi. Samo je naglo počela žedniti. To je bio, onako baš upečatljiv simptom. Puno je pila vodu i eto tako, ljekari rekoše dijabetes, gušterača na “izdisaju”. Ne radi haman nikako. Odmah je krenula s inzulinskom terapijom. I to po 100 jedinica dnevno – prepričava nam Emina.
Danas, dva mjeseca nakon korištenja ove čuvene terapije iz Konjica čiji je vlasnik travar Mirsad Krnjić, upotreba inzulina je upečatljivo smanjena, šećer se smanjio.
– Evo ovako. Ona izjutra uzima čuvarkuću, po Krnjićevoj preporuci, i fildžan tog njegovog sirupa. Pred spavanje ide još jedan fildžan sirupa, a u toku dana se pije Krnjićev čaj. I to je sve. A rezultati? Ma ne mogu biti bolji. Dijete sad prima 20 jedinica inzulina dnevno, umejsto 100. Tom logikom, i matematički i racionalno, mi očekujemo da će moja Redžiba za mjesec dana biti u potpunosti izliječena, skinuta sa inzulina.
Stabilizovano stanje

Povezani sadržaj:  OVAJ DORUČAK SPUŠTA HOLESTEROL U REKORDNOM ROKU: Svako jutro pojedite ovu namirnicu

– Kod ljekara se inače šećer mjeri tromjesečno. Prije devet mjeseci joj je šećer bio 9,1, a sad je prosjek 4,8 uz upotrebu Krnjićevog sirupa. Baš mi neki dan kažu da su radili nalaze i da doktorica nije mogla vjerovati kako se stanje stabilizira, gušterača radi, a ja im kažem, nemojte vi doktorici govoriti šta trošite, mogla bi vas ne daj Bože odvratiti od ove terapije – priča nam Emina.
Dodaje kako ona već uveliko svima priča samo najbolje o ovoj terapiji.
– Ja sam ubijeđena da je ovo riješen slučaj. Tolikim je ljudima pomoglo, i mojoj će Redžibi. Akobogda, za mjesec dana kad završi se s terapijom i nalazi pokažu svoje, Redžiba s roditeljima dolazi u Sarajevo. Okupit ćemo se svi, sa Mirsadom i novinarima Aure, da fino zabilježimo ovu revolucionarnu pobjedu prirode…

– Inače, moram istaknuti i to da se na mojoj sestričnoj vidi poboljšanje. Kosa, nokti, koža – sve je bljesnulo. To samo dokazuje koliko je sjajan ovaj preparat, kako fino djeluje na organizam

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: