SAZNAJTE ZAŠTO JE SOK OD BAZGE TEKUĆE BLAGO! Donosimo vam jedan jednostavan recept za ovaj lijek!

| October 16, 2020 | 23:07 | 490 | 0

Cvjetovi bazge imaju ljekovita svojstva bogati su glikozidima, taninima, flavonoidima, karotenima, rutinom i vitaminom C.
Sezona je branja cvjetova bazge, a poznato je da je sirup od njenih cvjetova pravo tekuće blago, stoga požurite u branju jer su kratkog vijeka. Bazga se koristi kod prehlade, gripe, natečenih sinusa bronhitisa, dijabetesa, zatvora, astme i alergije, oslabljenog imuniteta
Donosimo vam recept za sok od bazge.

Priprema:
Uberite 30 cvjetova bazge , provjerite jesu li cvjetovi čisti. Potopite ih u 3 litre vode i ostavite ih 24 sata. Nakon toga izvadite cvjetove iz vode te ih procijedite kroz gazu. U procijeđenu tekućinu dodajte 3 kg šećera i 8 dkg limunske kiseline. Miješajte dok vam se šećer ne otopi i pretočite u čiste staklenke.

Podsjetimo, bazga spada među najljekovitije biljke, ima ih više od trideset vrsta. Najznačajnije su crna i crvena bazga a kod nas se najčešće koristi crna bazga.
Cvjetovi bazge imaju ljekovita svojstva bogati su glikozidima, taninima, flavonoidima, karotenima, rutinom i vitaminom C. Bobice bazge sadrže vitamine A, B i C.

dnevno.hr

Povezani sadržaj:  HERPES na usni: Evo kako da ga uklonite bukvalno za samo jedno veče jedan dan! SVE ŠTO VAM TREBA ZA TO JE…

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: