Šejh Čajlaković: “Rotkva za 30 dana očisti pluća makar bila crna kao odžak”

| October 9, 2020 | 15:03 | 12,966 | 0

Banane, ljeti su vruće, vlažne i lake, omekšavaju pluća i prirodu insana. Smatra se kao kvalitetna ishrana pogotovo za štitnu žlijezdu i gušteraču, ali ako se jede ljeti. A zimi je hladna i vlažna kao što je i teška, i zato se zimi jede s medom. Inače se preporučuje da se jede prije jela, a ne iza jela jer šteti jetri, piše “Aura“.

Slatki i kiseli nar

Slatki nar, čija je priroda vruća i vlažna, liječi upalu pluća, pospješuje cirkulaciju, razbija trombove i preporučuje se svakom bez razlike. Rekao je Allahov miljenik Muhamed s.a.w.s.: “U svakom naru postoji jedno zrno od Dženneta”. Pa zamislite kakva je to dženetska hrana koja liječi sve. Doduše u naru ima preko 200 i više zrna, ali jedno je dženetsko, pa zato se preporučuje kad se jede onda pojesti čitav jedan plod. Kada bi ljudi znali kako cirkulaciju pospješuje baš kao kad iz dubine zemlje šiklja voda kao u fontani jeli bi bar sedmično po jedan…

Kiseli nar, čija je priroda suha i hladna a učvršćuje za organizam insana, a pogotovo želudac i zid. Ako se iscijedi pa se bar malo pije njegovog soka onda stopira svaku groznicu, a ako se sav jedan plod kiselog nara izgnječi sve da bude kao krema pa se to jede onda jača želudac, a otvara apetit onih koji su mršavi. Suha kora kiselog nara ako se isprži, samelje, pa se pospe na teške rane osušit će i ozdravit će, a ako neko ima šugavost, psorijazu, osipe svih vrsta, mujasil, samo u ovu smjesu dodaj malo maslinovog ulja i neka maže. Ozdravit će Allahovom voljom.

Povezani sadržaj:  LIJECENJE ISPUCALI BRADAVICA PO RUKAMA NARODNIM LIJEKOVIMA

Dinja čisti bubrege

Tunja ili dunja, čija je priroda suha i hladna, a ima učvršćujuću ulogu prema stomaku i organizmu, a najvažnije je to što jača i stabilizuje srce. Naravno jede se kao kompot.

Breskve i šeftelije, njihova priroda je vlažna i hladna, teške su za želudac, a najgore je što jačaju šlajm u plućima, a i teške su za probavu.

Dinja i karpuza, čija je priroda vlažna i hladna, teško se probavi u organizmu, ali gasi upale u organizmu, čisti bubrege i sve kanale mokraćne ako se jede sa malo šećera.

Rotkva, čija je priroda vlažna i hladna, a inače teška je za želudac, ali veoma korisna za plućne bolesti kada bi bila u insana pluća crna kao odžak neka jede u salati 30 dana ovo za jedan obrok dnevno očistit će ih. Recept je: rotkva se narenda i stavi se malo pavlake ili kajmak i jede se kao salata, ali ne previše, otprilike četiri kašike.

 

Kategorija: Uncategorized

Napisite svoj komentar na clanak: