TEGOBE U KLIMAKSU: 5 RECEPTURA PROTIV VALUNGA, RAZDRAŽLJIVOSTI I PROTIV DIVLJANJA HORMONA

1. ČAJ OD RUZMARINAU decilitar i po vode kuhajte 2 minuta 5 g listova ruzmarina. Procijedite i pijte ujuto i uveče po šoljicu.

Ovaj čaj smiruje “navalu krvi u glavu” i protiv vrtoglavice, piše Aura.

2. Čaj od bijelog gloga smiruje razdražljivost u klimaksu

Poparite sa 2,5 dl vrele vode kašičicu cvijeta bijelog gloga, poklopite i poslije 5 minuta procijedite. Pijte tri puta dnevno po šoljicu, prije jela.

Bijeli glog je još koristan kod regulisanja srčane aritmije i za smanjenje znojenja. Također, smiruje razdražljivost u klimaksu
Prah od imele smiruje vrtoglavicuRECEPT 1: Od osušene cijele biljke ili lišća u avanu napravite prah, pa količinu “na vrh noža” koristite dva puta dnevno sa čašom vode.

RECEPT 2: U 2 dl tople vode sipajte pola kašičice praha imele, sačekajte 3 sata i popijte pola ujutro a pola prije spavanja.
Imelin prah je korisno prirodno sredstvo i protiv “navale krvi u glavu”.

Tinktura od divljeg bibera (konopljike) normalizira hormone

U flašu sipajte 100 g plodova konopljike (Vitex agnus castus), prelijte sa pola litra domaće rakije, poslije tri sedmice procijedite i čuvajte u flaši od tamnog stakla na hladnom i mjestu zaštićenom od svjetlosti. Pije se dvadesetak kapi tri puta dnevno razmućenih u pola čaše mlake vode.

Divlji biber ili konopljika koristi se da normalizuje nivo hormona, reguliše rad jajnika, smiruje razdražljivost i depresiju.

ČAJ OD MACINE TRAVE PROTIV VALUNGA

Prelijte sa 2,5 dl vrele vode 2 kašičice macine trave (Marrubium vulgare). Poslije 3 do 5 minuta procijedite i pijte 3 do 5 šoljica dnevno.
Ovaj čaj normalizuje i lučenje polnih hormona.

Related Posts

Naučno dokazano: Ovaj tretman može ublažiti bol koji uzrokuje išijas, rezultati su neverovatni

Razlike između grupa postale su očigledne u drugoj nedelji… Novo istraživanje koje je upoređivalo akupunkturu s placebo terapijom sugeriše da akupunktura može pomoći u ublažavanju bolova kod išijasa. Akupunktura ublažava…

Read more

Imate visok pritisak: Nemojte za doručak da jedete ove namirnice, ni za živu glavu

So nije jedini prehrambeni faktor koji doprinosi visokom krvnom pritisku. Stručnjaci iz Health Matcha izdvojili su četiri popularne opcije za doručak koje bi pojedinci s visokim krvnim pritiskom morali da…

Read more

Problemi sa zubom doveli do fatalnih posledica u Sarajevu: Doktor Marković upozorio na potencijalno opasne simptome

Ako se pravilo ne prostupa, možda doći do ozbiljnih komplikacija. Vest o smrti šesnaestogodišnje devojke iz Sarajeva nakon lečenja zuba u privatnoj ordinaciji šokirala je ceo region. Postavlja se pitanje…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *