Uklonite žutilo sa noktiju i zanoktice jeftinom namirnicom koju uvijek imate u kuhinji!

Kuhinjsku so možete upotrijebiti na još mnogo načina, ne samo u kuhinji.

AKNE
So ima dejstvo pirodnog pilinga pa stoga može pomoći u čišćenju lica. Pomiješajte je sa maslinovim ili kokosovim uljem i tu smjesu koristite kao piling jednom do dva puta sedmično.

KOSA
Kašičicu soli ubacite u bocu sa raspršivačem i pola litre vode. Sačekajte da se so rastvori i mješavinu našpricajte na polu-suhu kosu. Kosu bi najbolje bilo, ukoliko ste u mogućnosti, da sušite prirodnim putem, i da je pritom malo gužvate. Čak i ako vam nije prirodno kovrdžava ili talasasta, dobit ćete odličan efekat.

NOKTI
Ako prilikom stavljanja laka za nokte ne koristite i bazni lak, moguće je da se javi žutilo. Izmiješajte po jednu kafenu kašičicu sode bikarbone, soli i soka od limuna i time tretirajte površinu nokta. Ovo će vam takođe pomoći u borbi protiv zanoktica, piše Alo.

Related Posts

NEMA POTREBE DA KREČITE IAKO SU VAM ZIDOVI PRLJAVI: Pospite ovo i biće ČISTI KAO SUZA, i DJEČIJE FLEKE skida

Temeljno čišćenje doma obavljamo skoro svakodnevno. Čistite i ribate svaku površinu koja se vidi, od televizora do rerne, pa čak i radijatore. Ali zanemarite, naravno, najveću površinu od svih: zidove….

Read more

NIKADA ne bacajte ostatke stiropora! Vrijedi zlata

U današnjem videu ću vam pokazati sve nlagodati stiropora i kako ga iskoristiti kao organsko gnojivo. Može poslužiti za biljke koje imaju cvjetove ali za biljke koje nemaju cvjetove. U…

Read more

Dodali orahe u mlijeko! Malo ko zna ovu tajnu! Ne idem u kupovinu

U mlijeko sam ubacila orahe! Ovu tajnu zna samo šačica ljudi! Ne bavim se kupovinom.Koji je razlog kombiniranja orašastih plodova i mlijeka? Orasi pružaju obilje hranjivih tvari, uključujući omega-3 masne…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *