Često vam zuji u ušima? Ovo su razlozi!

| November 4, 2020 | 16:44 | 3,810 | 0

Zujanje u uhu ili tinitus je osećaj zvuka bez prisustva spoljnog zvučnog stimulansa. Tačnije, čovek čuje ono čega nema. Oko 10 posto odraslih osoba čuje zujanje u uhu / ušima, pri čemu je ova pojava zastupljenija u starijoj dobi i kod muškaraca.

 

Uzroci zujanja u uhu mogu biti razni: promene na krvnim sudovima glave i vrata, grčenje mišića srednjeg uha, oboljenja u samom uhu, povreda glave ili vrata, multiplaskleroza, infektivna oboljenja, sifilis … Ali i upotreba pojedinih lekova.

 

Takođe problem zujanja u ušima imaju osobe sa visokim krvnim pritiskom, ali i osobe sa lošom cirkulacijom.

Osobe kojima zuji u ušima zbog loše cirkulacije u ušima trebaju iz svog života izbaciti kofein, cigarete, alkohol i smanjiti unos soli.

Zujanje u ušima može biti i posledica nakupljenog voska. Kada ga se previše nakupi, može iritirati bubnjić i uzrokovati zujanje.

 

Kako bi se rešili neugodnog zujanja mogu vam pomoći i slušalice. „Prekrijte“ iritirajući zvuk zujanja nekom laganom i umerenom muzikom, zvukovima prirode i slično.

Ako je zujanje učestalo posetite lekara kako bi proverio vaše zdravstveno stanje.

 

Povezani sadržaj:  ŠTA SE DEŠAVA U TIJELU KADA POJEDETE BANANU SA TAMNIM MRLJAMA: Ova Grupa Ljudi Nikako Ne Smije Da Ih Jede

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: