DOKAZANO BOLJE OD LEKOVA: Izlečite čireve, asterosklerozu, gljivične infekcije, hipertenziju… (RECEPT)

| November 6, 2020 | 16:52 | 237 | 0

Ovaj recept čiji je glavni sastojak začinska biljka beli luk, poseduje brojna lekovita svojstva.

Beli luk se uzgajao u Egiptu i Indiji pre čak 5000 godina, piše “Narodna medicina”. Pošto je beli luk narodni lek, šanse su da će biti malo razvikan i koristiti se za sve i svašta. Zato ćemo ovde pružiti samo mišljenja potkrepljena naučnim studijama. Za beli luk je čula gotovo svaka osoba na svetu i dobro je istražen do sada. Bez sumnje je lekovit, ali za šta? Dokazano delotvoran za sledeće bolesti:

Hipertenzija (visok krvni pritisak)

Ovo je možda i najpoznatije svojstvo belog luka. Studije su pokazale da uzimanjem belog luka možemo smanjiti krvni pritisak kod osoba sa hipertenzijom za 7 do 8%. Beli luk smanjuje krvni pritisak i kod osoba sa normalnim pritiskom.

Ateroskleroza (otvrdnjavanje arterija)

Ova bolest se karakteriše nakupljanjem masti, holesterola i kalcijuma na zidovima arterija. Ako se ne prepozna na vreme vodi do srčanih i moždanih udara. Jedenjem belog luka možete umanjiti nakupljanje ovih materija na samim arterijama.

Protiv raka debelog creva i raka želuca

Istraživanja su pokazala da redovan unos belog luka umanjuje rizik od ova dva raka. Bitno je napomenuti da suplementi (kapsule) sa ekstraktom belog luka nisu bili delotvorni kao sirovi luk. U jednoj studiji su muškarci iz Kine koji su uzimali jedan češanj luka dnevno imali za 50% manji rizik od dobijanja raka prostate. Nije poznato da li isti učinak postoji i kod muškaraca sa zapada.

Povezani sadržaj:  NAJZDRAVIJI LJUDI NA SVIJETU SE KUNU U MOĆ OVE ŽITRICE: Čuva srce, čisti bubrege, pogoduje dijabetičarima!

Čirevi i gljivične infekcije

Naime gore smo naveli koliko je zapravo zdrav beli luk i koliko jako delovanje ima na organizam, s toga smo odlučili da podelimo s vama ovaj jednostavan ali idealan recept koji možete koristiti za prevenciju, kao i za samo lečenje bolesti.

RECEPT:

– pola kilograma meda

– 10 belog luka

– malo pakovanje bibera u zrnu

Beli luk oguliti i svaki samo razrezati do pola tako da se sok može iz njega cediti, staviti u teglu i dodati med koji će prethodno da se malo otopi sa sobnoj temperaturi! Na to dodati biber u zrnu.

Smesa treba da odstoji 5 dana pre konzumiranja.

Konzumirati svako jutro na prazan želudac po dve supene kašike s tim da uzmete čen luka i zrno bibera prilikom konzumiranja.

U belom luku se nalazi adeonozin koji odlično deluje protiv zgrušavanja krvi kao i ahoin čije je delovanje jače od aspirina.

Takav luk zajedno s medom i biberom doslovice može da spreči svako oboljenje, čak i razvoj malignih bolesti, naravno ako ga redovno konzumirate.

 

Crni biber na prvom mestu podstiče varenje hrane, eliminiše bakterije u želucu tako da sprečava nadimanje stomaka i nastanak gasova. I ne samo to, antimikrobno dejstvo bibera sprečava kvarenje hrane začinjene ovim začinom.

Ovaj recept podstiče sposobnost organizma da apsorbuje hranljive materije, pogotovo beta-karoten i vitamin B.

Povezani sadržaj:  OVO JE NAJJAČA BOMBA ZA KRVNU SLIKU: Smesa od 6 sastojka će za dve nedelje primetno povećati broj eritrocita

Upotreba je korisna i osobama sa viškom kilograma jer ubrzava metabolizam i sagorevanje kalorija pa samim tim podstiče mršavljenje.

Ovaj lekovita smesa sadrži fitohemikalije sa antioksidantnim dejstvom koje se bore protiv nepoželjnih slobodnih radikala u organizmu tako da doprinosi zašiti tela od nastanka raka.

Sprečava zadržavanje vode u organizmu tako što podstiče znojenje i izbacivanje mokraće.

Ovu smesu, ne samo što možete koristiti oralno, već je i za spoljnu upotrebu.

Sok iz belog luka pomešan sa medom, odličan je protiv infekcija i gljivičnih oboljenja tako da se nemojte ustručavati da ovu smesu koristite kao mast za ove bolesti.

 

Kategorija: Uncategorized

Napisite svoj komentar na clanak: