Dopustila je kćeri da napravi TikTok profil, a za tjedan dana je otkrila bolnu istinu

| November 24, 2020 | 00:36 | 173 | 0

TikTok loše utječe na neku djecu. Majka je primijetila loše posljedice samo tjedan dana nakon što je dopustila kćeri da otvori u profil.

Mama Annika je pod pritiskom i desetogodišnjoj kćeri dopustila da napravi profil na društvenoj mreži TikTok. Djevojčica je silno željela biti poput svojih vršnjaka pa je Annika odlučila udovoljiti njezinoj želji.

Mama iz Australije priznaje da je isprva oklijevala, ali kad se uvjerila da su prijateljice njezine kćeri korisnice te društvene mreže dopustila joj je da napravi profil uvjerena da joj to ne može naškoditi.

Kako je TikTok utjecao na djevojčicu?
Sada je za News.co.au otkrila kakav je to učinak imalo na djevojčicu.

“Šokirala sam se. U roku od sedam dana je tijekom večere briznula u plač jer nije dovoljno dobra – poput djevojaka na TikToku”, ispričala je Annika.

Nakon takvog ispada zabranila je kćeri korištenje TikToka.

 

“Shvatila sam da je osjetljiva i da bi to u budućnosti utjecalo na nju. Nisam prije znala puno o TikToku, ali tijekom pandemije su mnogi roditelji postali popustljiviji. Godinama sam kćer držala podalje od ekrana, ali sad je to prava bitka jer više vremena provodi kod kuće”, dodaje Annika, prenosi Index.

Društvene mreže imaju negativan utjecaj na djecu mlađu od 13 godina
Psiholog dr. Andrew Fuller kaže da društvene mreže na neku djecu mogu imati negativan učinak, većinom zbog komentara koje mogu pročitati i čuti o sebi.

Povezani sadržaj:  IZLEČITE BOL U KOLENU ZA SAMO JEDAN DAN! Sve što vam treba su ove DVE NARMIRNICE!

“Ako su djeca mlađa od 13 godina, potreban je oprez jer u toj dobi je nemoguće procijeniti stvari poput odrasle dobi. Mlađim tinejdžerima je vrlo važno kako izgledaju, kako govore, jesu li mršavi i lijepi, a pritom vjeruju svemu što čuju o sebi pa mogu stvoriti vrlo negativnu sliku o sebi”, zaključuje dr. Fuller.

NoviZivot.net

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: