EVO KAKO NAS VARAJU: Žena izlečila karijes svom sinu bez odlaska zubaru!

| November 10, 2020 | 22:53 | 509 | 0

Ako pitate većinu ljudi može li se karijes i šupljina u zubu izlečiti prirodnim putem, odgovor koji ćete dobiti je da je 99% to nemoguće. Stomatolozi takođe, što zbog vlastite zarade, što zbog prevare, uvek će reći da se karijes ne može izlečiti nikako osim zubarskim tehnikama.

Rečeno vam je da karijes uzrokuje ishrana s previše šećera. Američka stomatološka udruženja kaže da karijes i šupljine nastaju kada ugljeni hidrati zapnu između zuba, stvaraju kiselu sredinu u kojoj trune gleđ i stvara karijes.

Deo njihovog razloga je tačan (dio o ugljenim hidratima), ali postoji niz rupa u toj teoriji. Postoje mnogi dokumentovani slučajevi plemena i naroda koji žive van modernog društva kojima je gomila ugljenih hidrata zaglavljena u zubima celo vreme, koji nikada ne četkaju ili čiste koncem zube.

Veston Price (zubar ranog 20. veka) putovao je svetom u potrazi za takvim ljudima, kako bi mogao proučiti njihove zube i temeljno dokumentovati svoja otkrića. Bakterije takođe vole da jedu hranu poput povrća, mesa, voća i mlečnih proizvoda, ali oni nikada nisu imenovani kao uzrok karijesa i šupljine.

U oštroj suprotnosti trenutnoj konvencionalnoj „mudrosti“, Dr. Veston Price je pisao o brojnim situacijama u svojoj praksi još 1920-ih i 1930-ih, gde su šupljine i karijesi bili izlečeni bez potrebe za bušenjem i ispunom plombom. Dr. Price je otkrio kroz istraživanje da su šupljine i karijes u zubu uzrokovani nutritivnim nedostatkom i kad je ovaj nutritivni nedostatak ispravljen, šupljina i karijes se leči sam od sebe.

{adselite}Može li se telo samo zalečiti?

Ako mislite o tome kroz maniru otvorenog uma, ostavljajući sve ideje o karijesu u pozadinu, ne mislite li da ovo ima smisla? Ne bi li telo trebalo biti u mogućnosti lečiti šupljine baš kao što leči slomljenu kost ili posekotinu na ruci? Zašto bi zubi bili drugačiji od slomljenog zgloba?

„Nakon što sam pročitala epsko delo dr. Prajsa ‘Ishrana i telesna degeneracija’ (Nutrition and Phisical Degeneration) pre nekoliko godina, glava mi je bila puna misli da se karijes zaista može izlečiti uz pravilnu ishranu kroz neko vreme. No, verujući u nešto intelektualno i znajući kako to radi u praksi su dvije vrlo različite stvari, zar ne?

Povezani sadržaj:  UBJEDLJIVO NAJBOLJI TRIK IKADA, NI KUHARI GA NE ZNAJU: Meso odmrznuto za 10 minuta, a treba vam samo 1 sastojak

Iz tog razloga, ja sam vrlo uzbuđena da vam ispričam nedavnu priču u vezi s jednim od moje dece. Vidite, moje najstarije dete nedavno je razvilo šupljinu u zubu, u njegovu gornjem desnom bočnom sekutić. Karijes je bio iza desnog zuba na desni. Moj muž je to primetio jednu noć, kao osoba koja marljivo zube štiti i četkanjem i čišćenjem zubnim koncem.

A kada tamo, definitivno je bila rupa u zubu i nije bila ni tako mala. Oboje smo se složili da karijes treba odma ispuniti plombom.

Nazvala sam zubara odmah i dogovorila sastanak. U međuvremenu, počela sam insistirati na tome da je moj sin uzima 3 kapsule ulja od putra (maslaca) svako jutro zajedno sa svojom normalnom, svakodnevnom kašičicom fermentisanog ulja jetre bakalara.

S tom velikom rupom u zadnjem delu njegova sekutića, on je pio i jedno i drugo ulje. Dr. Price otkrio je da se karijes leči brže kada se ova dva terapijska i hranljiva ulja uzimaju zajedno.

„Sastanak“ sa stomatologom je bio za nekoliko nedelja, pa sam nastavila detetu davati kapsule ulja maslaca svaki dan. Takođe sam rekla svom sinu da mu je stvarno potrebno da se vrati na svoj doručak od dve kriške tosta svakog jutra sa sirovim maslacem i medom umesto tahinija (gusta pasta koja se priprema od mlevenih semenki susama sa sezamovim uljem) i meda, što je zapravo on doručkovao u poslednjih nekoliko meseci.

Moj sin voli sirovi maslac i upravo je izašao iz rutine da ga jede svako jutro kao što je obično činio. Je li ova jednostavna promena doručka imala uticaj na razvoj njegove šupljine? Verovatno.

Nisam promenila bilo što drugo u njegovoj ishrani. On nije prestao da jede žitarice, i još uvek je povremeno jeo šećer kroz „junk hranu“ koju dobija u školi. On je ipak tinejdžer, nakon svega. Pokušajte maknuti žitarice i šećere iz njihove ishrane i dobićete pobunu. Deca treba da uče neke stvari na sopstvenoj koži.

 

Zaključila sam da ne mogu zaštititi svoju decu od ovih stvari i držati ih u balonu – možete ih samo naučiti da budu mudri i oni će naučiti umerenosti sami tokom vremena.
U svakom slučaju, nazad u priču o karijesu.

Povezani sadržaj:  UJED PAUKA MOŽE BITI SMRTONOSAN ZA OVU GRUPU LJUDI: Ako osetite ove SIMPTOME, TROVANJE je uveliko počelo

Kao što se pokazalo, dan pre njegovog sastanka sa zubarom, nas je obavestio da će lečenje zuba biti premešteno na drugi datum jer je zubar morao otići van grada zbog porodičnih razloga.

Tako da se termin za moje dete pomerio za još par nedelja, ali svo to vreme, nastavili smo s 3 kapsule ulja putera sa kašičicom fermentisanog ulja jetre bakalara, nakon doručka od 2 kriške tosta sa sirovim maslacem i medom.

Zadnji nedelju pre zubara, odlučila sam zaviriti u šupljinu i videti da li je sve bilo još gore. Prošlo je oko mesec dana, i moj muž je bio sam malo zabrinut s obzirom na to da je to bio jedan od najboljih prednjih zuba. Uzela sam lampu i moj sin je nagnuo glavu unazad i pogledala sam, i gledala, i gledala!

 

Nema karijesa nema šupljine

Tako je! Nema rupa više nigde. Ona je u potpunosti popunjena i bila glatka kao zub pored njega. Rekla sam svom mužu, a on je takođe pogledao. On je bio oduševljen kad je video da je rupa otišla.

I dalje ću ga voditi zubaru da proveri ima li još koji karijes i da proveri da li je u izljeceno zubu sve u redu.
Najbolja vest od svega je da smo promenili vrlo malo kako bi ovaj zub izlečili. Moj sin je nastavio svoju normalnu, hranljivu ishranu kod kuće s „propustima“ u ishrani koji se obično javljaju na školskim i zabavnim događajima.

Upravo smo i mi dodali ulje maslaca u svoju svakodnevnu ishranu zajedno sa fermentisanim uljem jetre bakalara, a moj sin se vratio nazad na sirovi maslac i tahini na svom tostu svako jutro.

Zaključak zubara

I zaista, odveli smo sina kod zubara da napravi puni pregled i da proverimo da nema šupljine i karijesa u ustima moga sina. Zub je bio tamo, rupa je nestala. Ishrana može zaista izlečiti karijes!
To je to!

Nadam se da vam je ova priča ohrabrujuće! Istraživanja Dr. Pricea uistinu funkcioniraju u praksi!

 

(Izvor: web-tribune.com)

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: