Hiljade ljudi se izlečilo: Narodni lek protiv hemoroida! (RECEPT)

| November 11, 2020 | 15:13 | 5,795 | 0

Neuredan način života bez kretanja, nepravilna ishrana uz nasleđene sklonosti, trudnoća i zatvor uzrokuju pojačani pritisak na vene u rektumu, pri čemu dolazi do nakupljanja krvi i bolnih oticanja. Ovu pojavu nazivamo hemoroidima.

Svrab, unutrašnji osećaj pritiska, bolni otoci, čvorovi opipljivi na dodir i krvarenje prvi su simptomi koji ukazuju na nastanak hemoroida. Kod učestalih problema potrebno je potražiti stručnu pomoć, a preventivno kada se problem povuče, pomaže promena stila života, naročito ishrane.

Ishrana bogata vlaknima jedan je od glavnih pomagača dobre probave. Jedite mahunarke, žitarice celog zrna i suvo te sveže voće i povrće, a izbegavajte previše ljutu i začinjenu hranu. Povećan unos tečnosti u telo, pri čemu se preporučuje voda ili sokovi od sveže ceđenog voća i povrća olakšavaju stolicu. Posebno učinkovito je svakodnevno konzumiranje soka od suvih šljiva.

Dugotrajno sedenje treba izbegavati jer ono stvara pritisak u rektalnom području. Povremeno ustajanje i kretanje može da pomogne u sprečavanju nastanka hemoroida i da poboljša cirkulaciju, što umanjuje problem.

Takođe, redovna telesna aktivnost podstiče cirkulaciju, ubrzava metabolizam i probavu, pa tako stimuliše crevnu funkciju kojom se umanjuje pojava proliva i zatvora.

Vrste hemoroida

Spoljašnji hemoroidi – smešteni su uz ivicu anusa i pokriveni su vrlo osetljivom kožom. Kada se u jednom od njih razvije ugrušak, stvara se otok na izlazu iz analnog kanala, a na dodir su prisutni kao tvrda i bolna izbočina. Krvare samo ako puknu i obično se povlače nakon terapije za koju je najbolje potražiti stručnu pomoć.

Povezani sadržaj:  Dopustila je kćeri da napravi TikTok profil, a za tjedan dana je otkrila bolnu istinu

Unutrašnji hemoroidi razvijaju se unutar anusa, a ova vrsta se prepoznaje kroz krvarenje i izbočine koje nastaju prilikom pražnjenja. Nezgodni postaju ukoliko se uklješte i ne mogu da se vrate u analni kanal, što izaziva jak bol i krvarenje.

Oni koji pate od hemoroida, znaju koliko su simptomi neprijatni i da ovo stanje zahteva besprekornu higijenu intimnih delova, što ponekad nije moguće. Ali srećom, postoji rešenje – tradicionalni ruski lek!

Ovaj lek namenjen je svima onima koji su pokušali sa raznim kremama, čajevima i tabletama, ali ništa od navedenog nije davalo dugotrajni rezultat.

 

Recept

Sve što vam treba jeste sirovi, oljušteni krompir i zamrzivač!

Krompir mora da bude kvalitetan, ne sme da bude zelen ili proklijao.

Priprema: Oljušten, sirovi krompir iseći na tanke štapiće i ostaviti u zamrzivač. Krompir prvo iseckajte na kolutove, pa od jednog koluta napravite štapić, odnosno otkinite komad sa leve i desne strane, a ono što ostane u sredini treba da izgleda kao štapić.

Zaleđene štapiće (samo jedan prilikom jedne primene) stavljati u anus prvih 4 dana na samo 30 sekundi. Sledeća 3-4 dana svaki put ostavljati da štapić deluje još po pola minuta duže.

Ovo je navodno vrlo efikasno sredstvo kojim je u Rusiji izlečen veliki broj ljudi.

(Izvor: Atma.hr)

Povezani sadržaj:  OVAJ SOK SPREČAVA PROLIV, IZBACUJE PARAZITE I POBOLJŠAVA IMUNITET KOD DECE

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: