IMATE DVE RUPICE NA LEĐIMA? Nikad ne biste POGODILI šta to GOVORI O VAMA!

| November 1, 2020 | 22:12 | 734 | 0

Ove rupice se nazivaju Venerine rupice, to su mali krugovi, koji se formiraju na donjem delu leđa kod muškaraca i žena. U slučaju muškaraca, onda se rupice zovu Apolonove rupice

Nalze se na mestu gde dve kosti povezuju u karlicu, a može se videti samo kod ljudi koji imaju ovu genetsku predispoziciju ili ligamente odgovarajuće veličine. Ne možemo birati da li ćemo ih imati ili ne, jer je to jednostavno genetika.

One su znak dobre cirkulacije i zdravog tela.

Ove rupice se nalaze na mestu gde ih je nemoguće stvoriti sa nekom vežbom bez mišića, ali ako radite na eliminaciji viška masnoće, ove rupice mogu postati vidljive.

Rupice imaju veze s telesnom građom i strukturom kostiju. Naši kukovi imaju dva špica okrenuta prema karlici i zakrivljena prema unutra, a zbog njihovog položaja, odmah iznad njih se stvaraju ove rupice.

Dugo se smatralo da se Venerine, odnosno, Apolonove rupice, nasleđuju genetski, međutim, sada prevladava mišljenje da se mršavljenjem i određenim vežbama mogu pojaviti i ako ih nemate prirodno.

Vežbe za donje mišiće leđa bi trebalo posle nekog vremena izdefinisati Venerine, odnosno Apolonove rupice i na vašim leđima.

 

Povezani sadržaj:  ENDOKRINOLOG TIJANA DANGUBIĆ TVRDI: Uzrok sala na stomaku nije loša ishrana, evo gdje griješite pa vam se gomilaju masne naslage!

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: