Izbacite 5 litara viška vode iz tela za 3 dana!

| November 4, 2020 | 16:58 | 2,439 | 0

Uzroke zadržavanja vode možemo da tražimo u mnogim stanjima, navikama ili propustima u načinu ishrane.

Takođe, neuravnoteženost hormona za vreme menstrualnog ciklusa, trudnoće, menopauze i PMS-a mogu da učine da žena bude sva otečena, a nije tajna i da mnoge primete da su im grudi “punije” nekoliko dana pred ciklus.

 

Preterani unos soli, šećera i masti mogu da utiču na zadržavanje vode u organizmu, čemu dodatno pogoduje nedovoljni unos vitamina B kompleksa i proteina. Brza hrana i jela koja su jako posoljena deluju tako da telo počne da zadržava vodu, a mi se osećamo nadutim u području stomaka i u ekstremitetima.

Takođe, hronične bolesti poput bolesti bubrega, pluća ili artritisa mogu uzrokovati zadržavanje vode.

 

Međutim, peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima magične moći! Njegova količina u jelima je uvek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tečnosti iz tela.

Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. Kao lek može se koristiti i koren i listovi peršuna.

Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna, a ovaj su isprobali mnogi i oduševljeni su, jer se za 3 dana gubi 5 kilograma!

 

Recept: U litar ključale vode dodajte 5 kašika seckanog peršuna. Tečnost ostavite da odstoji 20-ak minuta, nakon toga procedite ili pijte zajedno sa seckanim peršunom.

Povezani sadržaj:  Čudesna GLJIVA ZA MRŠANJE i ČIŠĆENJE TIJELA: S njom je Američki predsjednik izliječio najtezu bolest

Čaj od peršna može se piti i topao i ohlađen. Možete ga piti u bilo koje doba dana, osim kasno uveče, jer će izazvati često mokrenje.

PROČITAJTE: Ima 71 godinu i izgleda kao devojčica: Nećete verovati šta Norma jede da bi bila mlada i vitka! (FOTO)

Imajte u vidu da je izbacivanje viška tečnosti iz organizma veoma važno. Sa urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne materije, a peršun je naučno dokazano odličan diuretik, a uz to i jak antioksidans.

Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smete da preterujete. Konzumiranje neka ne bude više od jednog litra čaja dnevno.

Kategorija: Uncategorized

Napisite svoj komentar na clanak: