Kralj među prirodnim uljima: Rešiće vas svih upalnih procesa na koži, a kosa, obrve i trepavice bujaju od njega!

| November 29, 2020 | 22:15 | 501 | 0

Sve što je vašoj koži i kosi potrebno je – ovo ulje!

Sigurno ste već čuli za benefite ricinusovog ulja za kosu. Već dugo ono je poznato kao čudotvorno ulje bogato vitaminima koji će sprečiti iritaciju folikule dlake, obezbediti sjaj i promovisati rast kose, trepavica i obrva.

Zapravo, na tržištu postoji solidna ponuda ricinusovog ulja za negu kose već godinama i samo malo traženja po guglu, naićićete na gomilu pozitivnih iskustava sa ovim uljem.

Ali, šta je sa kožom? Zar ne bi smo trebali takvo ulje da nanosimo u obilnim količinama i na kožu, kada je toliko dobro? Evo šta kažu eksperti.

Šta je ricinusovo ulje?

Ovo ulje se dobila presovanjem semenki iz Ricinus Communis biljke koja prirodno raste u istočnoj Africi, Indiji i regiji oko Sredozemnog mora. Po teksturi ono je dosta gušće od ostalih ulja koja se često upotrebljavaju u kozmetičke i medicinske svrhe poput kokosovog i arganovog, ali je i mnogo bogatije vitaminom E i masnim kiselinama.

Za šta je dobro?

Ricinusovo ulje ima snažna antimikrobna i protivupalna dejstva što ga čini moćnim u borbi protiv bubuljica, nečistoća i upala na koži. Čak i ozbiljnijih problema sa aknama, kaže jedna doktorka. Upravo zbog toga, oni sa dermatitisom, ekcemima, rozaceom ili psorijazom mogu imati puno uspeha u poboljšanju stanja uz pomoć ovog ulja.

Povezani sadržaj:  DEJAN ČUBRILO OTKRIO KOLIKO KOMADA ČVARAKA JEDE SVAKO JUTRO DA BI HOLESTEROL DOVEO U RED: Kad je rekao ZANEMELI SU

Takođe, jako dugo zadržava kožu lica i tela glatkom i nahranjenom. a stimuliše i proizvodnju kolagena.

Ko treba da ga koristi?

Ricinusovo ulje je bezbedno za sve! Međutim, najbolje ga je koristiti umereno, kao i većinu proizvoda sa aktivnim sastojcima u kozmetici. Preporuka je da se u trudnoći izbegava jer može podstaknuti raniji porođaj.

Izvor: Wanted

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: