Lek za sve boljke star 5.000 godina: Teglu napunite belim lukom, prelijte domaćim medom i jedite svaki dan!

| November 18, 2020 | 20:32 | 3,428 | 0

Beli luk je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka u svetu, koja se uzgaja već više od 5.000 godina.

Verovatno su vam već poznata moćna dezinfekciona, antibakterijska i antifungicidna delovanja belog luka, koja se lako mogu uporediti sa najboljim antibioticima, naročito kada ga pojedete na prazan želudac – tada je efekat najjači , pise BalkanPress.

Beli luk je svakako jedan od najsnažnijih prirodnih lekova koji može da parira zvaničnim antibioticima,pa čak biti i učinkovitiji od njih.

Ova namirnica može da zaštiti naš organizam od bakterija, gljivica i infekcija. Istraživanja su dokazala da njegova konzumacija na prazan želudac ima snažna antibakterijska svojstva, više od 400 aktivnih sastojaka (vitamine A, B1 i B2, C, minerale, dijetalna vlakna, aminokiseline, esencijalna ulja, biljne masti, enzime, gvožđe, jod, kalcijum, kalijum, sumpor, selen i fosfor).

Ljudi odavno poznaju snagu belog luka i koriste je pre nego sredstva koja plasira farmaceutska industrija, što je svakako i zdravije. Ako se redovno koristi, beli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta.

 

Mnogi stručnjaci će se složiti da je upravo beli luk najmoćniji antioksidans.

A da li ste znali za kombinaciju belog luka i meda?

Povezani sadržaj:  SVI MISLE DA JE SUPA KAO INFUZIJA, A NE ZNAJU PRAVU ISTINU: Gastroenterolog otkrio ko nikada NE TREBA da je jede

Ovo se i te kako preporučuje, jer zajedno stvaraju vrlo moćan, lekovit, prirodan proizvod. Iako slatko-ljuta kombinacija deluje neobično, ona je vrlo delotvorna i organizmu će doneti zaštitu i dodatnu energiju.

Recept za med od belog luka

Sastojci: 3-4 glavice belog luka, čaša prirodnog meda.

Priprema: Razdvojte glavice belog luka na čenove, nemojte ga ljuštiti, ali uklonite one ljuske koje vise i vidi se da će otpasti. Staklenu teglu napunite čenovima belog luka, pa lagano prelijte medom.

Kašikom pomerajte čenove, kako bi med pokrio baš svaki deo belog luka u tegli. Dobro zatvorite, tako da vazduh nikuda ne može da uđe i ostavite da odstoji nekoliko dana.

Med od belog luka možete čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi, a svakoga dana pojedite po jedan čen. Osim što ćete biti mnogo zdraviji, ovaj neobičan ukus će vam se verovatno dopasti.

Za detaljne instrukcije pogledajte video!

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: