MUŠKARCI, OBRATITE PAŽNJU! Afrička šljiva i Vijagra su smešni, ovo je EKSPLOZIV!

GOJI (ili Godži) bobice (Lucium Barbarum) su supernamirnica, izuzetno popularna u svetu zadnjih desetak godina. Goji je grmasta biljka sa crvenim bobicama. Potiče sa Tibeta i obronaka Himalaja.

Goji bobice se koriste u tradicionalnoj istočnjačkoj medicini od pamtiveka. Zapadni svet ih je „otkrio“ tek nedavno i svrstao u supernamirnice, prenosi BalkanPress.

One su su najjači prirodni antioksidans prema američkom ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity). Sadrže čak 18 od 20 aminokiselina, od čega 8 esencijalnih koje su nužne za život; 6 esencijalnih vitamina; 21 mineral… Najjači su prirodni afrodizijak i lek protiv muške neplodnosti i impotencije jer pojačavaju lučenje testosterona u organizmu. Njihova cena na tržištu je prilično visoka.

 

Predsednik Udruženja za lekovito bilje u Sokobanji Nebojša Stanojević, za portal Tvbest.rs otkriva do sada čuvanu tajnu timočkih travara:

“Goji bobice od pamtiveka uspevaju na celom Balkanu. U narodu su poznate kao živoplotica, ili plotica i služile su kao živa ograda za ograđivanje dvorišta, posebno pored puta. Sada nam dolazi iz uvoza kao Godži. Jeste da taj Godži iz uvoza ima krupnije bobice i veći prinos nego domaći, ali je to ista biljka. Ja sam u selu Nikolinac pronašao jedan primerak koji ima izdašan rod”

kaže Stanojević.
Predsednik Udruženja za lekovito bilje u Sokobanji kaže da se, kada se pojavio godži, setio te biljke i priče starijih da bobice te biljke ne smeju da se jedu jer su crvene boje.

Na Tibetu se one grickaju ili koriste kratko potopljene u vodi ako su u suvom stanju. Takođe se koriste kao ukusni i aromatični dodatak u jelima od kuvanog pirinča, povrća, mesa, te kao dodatak napicima, kolačima i hlebu.

Goji bobice, osim što poboljšavaju mušku potenciju i čiste organizam od slobodnih radikala, još i ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju vid, smanjuju nivo šećera i holesterola u krvi, poboljšavaju cirkulaciju, jačaju organizam nakon bolesti, usporavaju starenje i pospešuju pamćenje. Zbog svega ovoga i jesu supernamirnica.

“Sve bobice crvene boje smatrale su se opasnim. Lišće ove biljke se u proleće daje mladim pilićima. Znači, prva hrana koja se daje pilićima je lišće te biljke, pomešano sa brašnom. Najverovatnije je da to ima veze sa pojačavanjem imuniteta i to su naši stari znali. Tražio sam mišljenje Instituta Bački Petrovac i oni su mi potvrdili da je živoplotica isto što i godži”

objašnjava on.
U vremenu kada je farmaceutska mafija jedna od najjačih u svetu, i kada se čovek „kljuka“ tonama sintetičkih i veštačkih preparata, valja se okrenuti znanjima drevnih naroda i naših predaka.

Dakle, batalite Viagru i Afričke šljive – navalite na živoploticu.

 

Related Posts

Voćka broj 1 za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti, moždanog udara i holesterola: Ko je jede zdrav je kao dren

Urme su savršene kada želite da se “očistite” od industrijskih slatkiša. Pojedete jednu urmu svaki put kad osetite želju za slatkim Urme se smatraju superhranom, izuzetno su zdrave i slatke…

Read more

Najbolji arapski dermatolog dao 6 ključnih saveta za lice bez bora u kasnijim godinama: Slušaju ga najlepše žene sveta

Dr Hasan Galadari drži predavanja na svim kontinentima, iako je njegovo znanje ogromno, i dalje se usavršava. Hasan Galadari je čuveni arapski dermatolog koji se usavršavao širom sveta, a glavna…

Read more

“AKO OVO RADITE, VAŠA JETRA JE PUNA OTROVA, A 1 NAMIRNICU POSLE 30. GODINE OBAVEZNO TREBA IZBACITI” Tvrdi dr Čubrilo

Dr Dejan Čubrilo otkrio je kako na najbolji način očistiti organizam. Kada proljece stigne, sa njim  stize i potreba za detoksikacijom organizma i čišćenjem tela od toksina. Mnogi su u…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *