NAJSKUPOCENIJI LEK NA SVETU: Putinov „krvavi eliksir“ od jelenskih rogova najtraženiji alternativni lek na svetu!

| November 6, 2020 | 11:35 | 2,853 | 0

„Krvavi eliksir“ od jelenskih rogova je bio jedan od najtraženijih i najskupocenijih lekova na svetu tokom mnogih vekova.

Drevni Kinezi su tvrdili da ovaj balzam daruje životnu snagu, vraća mladost i povećava mušku potenciju.

Istraživanja savremenih ruskih naučnika potvrdila su efikasnost narodnog sredstva, koje je postalo veoma popularno među poznatim sportistima, kosmonautima i političarima.

Veruje se da čak i predsednik Rusije Vladimir Putin koristi ozdravljujuće dejstvo ovog prirodnog leka.

 

Tajni recepti drevnih Kineza

Arheolozi koji su istraživali carsku grobnicu u kineskoj provinciji Hanan, neočekivano su naišli na neobičan svileni svitak star 2.000 godina. Drevni rukopis je sadržao 52 tajnih recepata dugovečnosti i muške snage. Glavni sastojci čudotvornih lekova bili su panti, odnosno mladi jelenski rogovi.

Dobro je poznato da mužjaci jelena odbacuju svoje rogove svake godine nakon perioda parenja. Ipak, stari okoštani rogovi bili su malo cenjeni u Kini jer nisu imali u svom sastavu dovoljno lekovitih supstanci.

Naprotiv, mladi meki dlakavi panti su se smatrali velikom dragocenošću zbog krvi, koju su oni sadržali. Kineski lekari koristili su ekstrakt iz mladih rogova kao čudotvorni balzam protiv mnogih bolesti – a posebno protiv impotencije.

Stotinama godina Kinezi su lovili jelene da bi došli do lekovitih panta. Rusi, koji su u 17. veku osvojili Sibir, priključili su se istrebljenju gracioznih divljih životinja jer su kineski kupci nudili neverovatnu cenu: kilogram srebra za kilogram mladih rogova.

Zbog masovnog uništavanja jeleni su postali ugrožena vrsta. Još malo pa bi oni ostali samo u legendama, kao jednorozi, ali na sreću, ruski staroverac Savelij Ušakov dosetio se da pripitomi marala, odnosno sibirskog jelena.

Njegov primer su sledili i drugi Rusi. U 19. veku na Altaju se 200 domaćinstava bavilo uzgojem velikih stada marala. Farmeri više nisu ubijali jelene nego su im sekli pante u maju i junu, kada rogovi sadrže najviše hraljivih supstanci.

Povezani sadržaj:  SODA BIKARBONA ZA HEMOROIDE: Mogu da se povuku sami, važno je da uradite 2 stvari

Rog izobilja

I danas u Rusiji postoje mnogobrojne farme marala – i ne samo na Altaju, nego i u Republici Tuva, i na Dalekom istoku, i u drugim delovima države.

U 20. veku jelenski rogovi su bili još srebra vredni, kao u drevnoj Kini: sedamdesetih godina prošlog veka kilogram sirovine na svetskom tržištu koštao je 1.000 dolara. Sada su cene pale do 400 dolara zbog velike konkurencije. Unosan biznis je privukao pažnju farmera sa Novog Zelanda i Kine, koji su po primeru Rusa počeli da uzgajaju milione grla jelena radi skupocene sirovine.

Sovjetski naučnici su sproveli istraživanje lekovitog potencijala mladih rogova i otkrili da panti imaju protivuupalno, imunomoduliraujuće, osnažujuće i stimuliraujuće dejstvo. Tokom Drugog svetskog rata lekovi od rogova koristili su se u bolnicama za brzo zarastanje rana vojnika.

Panti su postali osnov za mnogobrojne medicinske preparate – tinkture, tablete i meleme, koje je lako pronaći na internetu. Od praha mlevenog roga se prave ozdravljujući čajevi. Ali, najmoćnije dejstvo na organizam imaju specijalne kupke. Voda, u kojoj se „prokuvaju“ panti, postaje pravi eliksir mladosti i zdravlja.

Putin na Altaju

Da bi se okupali u kadi sa takvim životvornim balzamom, na Altaj često dolaze najpoznatiji ruski sportisti, glumci, kosmonauti i predstavnici političke elite.

Na Altajskim planinama voli da odmara i ruski predsednik. Prvi put Vladimir Putin je obišao farmu marala „Sentelek“ još 2003. godine kada se sa ćerkama spustio čamcem niz reku Čariš. Tada su visokog gosta domaćini poslužili čajem od panta.

Kasnije je Putin posetio altajski sanatorijum „Marjino“, gde se pacijenti kupaju u „pantovim“ kadama. Ruski predsednik se detaljno raspitivao kod glavnog lekara o ozdravljujućem efektu ove medicinske procedure. Prema pisanju ruskih medija, Putin je na sebi ispitao dejstvo lekovite kupke.

Povezani sadržaj:  Koje aktivnosti su dobre, a koje loše za proširene vene? Odgovara prim. dr. Tihomir Perić, kirurg

Putinu se na Altaju pre nekoliko godina pridružio i Silvio Berluskoni. Znajući temperament italijanskog političara mnogi Rusi su pretpostavili da je on sigurno iskoristio priliku da isproba čudotvorni lek za dugovečnost i mušku snagu.

 

Recapti

*Protiv varikoze

Sto grama isitnjenih u prah mladih rogova prelijte sa 500 mililitara votke. Ostavite da odstoji nedelju dana. Uzimajte 25 kapi tinkture rastvorenih u vodi tri puta dnevno. Tretman traje 21 dan.

*Protiv polnih upala

Napravite tinkturu od mladih rogova kao u prethodnom receptu. Jednu supenu kašiku meda pomešajte sa jednom supenom kašikom tinkture. Uzimajte dva puta dnevno pre obroka.

*Protiv gastritisa i bolesti jetre

Pomešate prah od rogova sa cvetom kantariona u proporciji 1:2. Jednu čajnu kašičicu smese prelijte sa čašom ključale vode. Sačekajte pola sata da odstoji. Konzumirajte pola čaše napitka tri puta dnevno. Tretman traje dve nedelje.

*Protiv neuroze

Jednu supenu kašiku isitnjenih plodova šipurka pomešajte sa jednom čajnom kašičicom praha od rogova. Prelijte smesu sa 300 mililitara ključale vode. Ostavite da se malo ohladi. Uzimajte 150 ml napitka dva puta dnevno.

*Protiv impotencije

Sto grama isitnjenih u prah mladih rogova prelijte sa 600 mililitara crnog vina. Sačekajte da odstoji deset dana. Konzumirajte 25 mililitara proceđenog napitka – dva puta dnevno. Tretman traje dve nedelje.

Šta sve leče Panti

* išemiju

* proširene vene

* gastritis

* čir na želucu

* mušku impotenciju

* polne upale kod žena i muškaraca

* neuroze

* panične napade

* hronični umor

(BalkansPress / Ruski Travar)

 

Kategorija: Uncategorized

Napisite svoj komentar na clanak: