OVIH 5 simptoma ukazuju na NAJGORU BOLEST MATERICE! Mnoge žene bi BILE ŽIVE da su ovo ranije znale!

| November 21, 2020 | 13:17 | 1,216 | 0

Međutim, ono što konstantno pogađa žene jesu razne vrste tumora, a najnarasprostranjeniji je onaj rak dojke i grlića materice. Imamo jako puno fondacija koje se bave sa pomaganjem ovakvim vrstama žena, koje muku muče sa liječenjem. Zato danas govorimo o nekim simptomima koji su itekako bitni da se prepoznaju na vrijeme, i da se eventualno izbjegne tumor koji je itekako opasna i smrtonosna stvar.

Jo’s Cervical cancer trust je institut koji je cijelo svje postojanje sproveo na osnovama odbrane i prevencije žene od grlića materice. Po njihovim ispitivanjima najčešći i najveći simptom raka grlića materice jeste obilno krvarenje. Prije ili nakon seksa, pa čak i nakon mjesečnice, a najčudnije od svega je to, kada žena uđe u menopauzu. Svaka žena ima drugačiji vaginalni iscjedak, on se razlikuje po boji, gustoći…

 

Kada ćelije raka ostanu bez kisika, to se odmah prenosi na iscjedak koji postaje neobično taman. Također i razni bolovi tokom seksualnog odnosa može da bude jako očit simptom. Bol u donjem dijelu leđa bez ikakvog razloga? Ovo je također jako očit znak da nešto nije u redu sa vašom matericom. I za sami kraj, nagli gubitak kilograma je jedan od najvećih simptoma za ovu bolest.

 

Povezani sadržaj:  BOLI VAS ISPOD DESNOG REBRA? Evo na šta vas ova bol upozorava, VAŽAN SIMPTOM

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: