Ovo sigurno niste znali: Čaj od BANANE pomaže kod ovih 5 oboljenja

| November 22, 2020 | 23:10 | 3,013 | 0

Banana je jedna od najpopularnijih voćki koje nam pružaju energiju, a da li ste znali kod kojih sve stanja pomaže čaj od bananae.

Čaj od banane je savršen izvor kalijuma i magnezijuma, odnosno minerala koji su važni za zdravlje srca i kvalitetan san. Takođe, sadrži i vitamin B6 koji jača imunitet i pozitivno utiče na crvena krvna zrnca.

Banana čaj sadrži antioksidanse koji se uspešno bole protiv slobodnih radikala i smanjuju rizik od srčanih bolesti, a bogat je i vitaminom C.

Istraživanja dokazuju da zbog prisustva kalijuma čaj od banane sprečava nadimanje stomaka, a savršena kombinacija magnezijuma i kalijuma pomaže kod nesanice. Studije pokazuju da čaj od banane reguliše i nivo šećera u krvi i pozitivno utiče na zdravlje srca.

Recept za čaj:

Čaj se priprema tako što u 500 do 750 ml proključale vode stavite jednu oljuštenu i iseckanu bananu. Smanjite temperaturu i ostavite da ključa od 5 do 10 minuta. Dodajte cimet ili med (po želji). Procedite čaj i uživajte u njegovim blagodetima.

Pre upotrebe ovog prirodnog leka obavezno se konsultujte sa stručnjakom!

Izvor: zdravljeipriroda.rs

 

Povezani sadržaj:  PRIRODNI NAPITAK ZA JAČANJE KRVI: LEČI ANEMIJU, STABILIZUJE HOLESTEROL, JAČA JETRU A DOBAR JE I ZA PREVENCIJU PROTIV RAKA.

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: