PRECRTAJTE IH SA SPISKA ZA KUPOVINU: Doktori sa svih krajeva sveta se složili, ovih 7 namirnica nikad ne treba da konzumirate!

| November 10, 2020 | 13:41 | 313 | 0

Za sve ove štetne namirnice postoji i zdrava alternativa. Svi smo čuli da namirnice koje jedemo svakodnevno sadrže toksine i opasne hemikalije.

Jesti zdravo znači konzumirati namirnice koje su minimalno obrađene i koje ne sadrže aditive. Evo namirnica za koje različiti eksperti za hranu sa svih krajeva sveta kažu da ih nikada ne treba jesti!

1.Endokrinolozi – paradajz u konzervi

Problem je u limenim konzervama. One sadrže bisfenol-A, sintetički estrogen koji se dovodi u vezu s reproduktivnim problemima, srčanim oboljenjima, dijabetesom i gojaznošću. Alternativa: Sok od paradajza iz staklene flaše.

 

2.Farmeri – meso grla koja su hranjena kukuruzom

Stoka u prirodi jede travu, a ne žitarice. Većina današnjih farmera, zbog pritiska i želje za većim profitom, hrani stoku kukuruzom i sojom zato što su jeftiniji. Meso stoke koja se hranila travom sadrži više beta-karotena, vitamina E, omega 3 masnih kiselina, kalcijuma, magnezijuma i kalijuma. Uz to, sadrži manje zasićenih masti. Iako je ovo meso skuplje, mnogo je zdravije i ukusnije.

3. Toksikolozi – kokice iz mikrotalasne

Problem je u supstanci PFOA, hemikaliji koja se nalazi u ambalaži kokica za mikrotalasnu. Ova hemikalija dovodi se u vezu s neplodnošću, kao i problemima s jetrom i pankreasom. U mikrotalasnoj ova hemikalija isparava i ulazi u kokice, a u ljudskom telu se može zadržati godinama.

Alternativa: Obične kokice.

Povezani sadržaj:  SRPSKI OBIČAJI: Da li se uskršnja jaja farbaju na Veliki četvrtak ili na Veliki petak?

4. Poljoprivrednici – neorganski krompiri

Neorganski krompiri sadrže herbicide, pesticide i fungicide. Neorganske krompire možete prepoznati po tome štone mogu da proklijaju.

Alternativa: Organski krompiri. Neki bi možda pomislili da je alternativa oprati krompire, ali hemikalije su apsorbovane u tolikoj meri da pranje nije nikakvo rešenje.

 

 

5. Eksperti za ribarstvo – lolos sa farmi

Kao što nije prirodno da krave jedu žitarice, tako nije prirodno ni da lososi budu ograđeni mrežom i da se hrane sojom, živinskim otpacima ili čak hidrolizovanim perjem pilića. Meso lososa koji se uzgajaju na ovaj način izuzetno je kancerogeno i dovodi se u vezu s dijabetesom i gojaznošću.

Alternativa: Divlji, ulovljeni losos.

6. Biotehnološki eksperti – neorganska soja (GMO nefermentisana soja)

Jedina soja koja je prihvatljiva za ljudsku upotrebu jeste fermentisana soja. Nažalost, 90% soje u svetu je genetski modifikovano i izaziva dugoročne probleme sa zdravljem, zato što remeti balans hormona, a može da dovede čak i do raka.

Alternativa: Fermentisana soja.

7. Eksperti za organsku hranu – neorganske jabuke

Od svih neorganskih proizvoda, jabuke sadrže najveći nivo pesticida. Rezultati više istraživanja izloženost ovim pesticidima dovode u vezu s rakom i Parkinsonovom bolešću.

Alternativa: Organske jabuke. Iako su mnogo skuplje, pne su mnogo ukusnije i neuporedivo zdravije.

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: