PRIRODNA SMJESA ZLATA VREDNA: SVAKI DAN PIJTE 1 DL OVOG NAPITKA I ODMAH ĆETE SNIZITI LOŠ KOLESTERO (RECEPT)

| November 27, 2020 | 16:44 | 280 | 0

Nije novost da su limun i peršin izrazito zdrave namirnice. No, ono što čine u kombinaciji vrijedno je prenošenja. Naime, peršin je u svakodnevnoj pripremi hrane izvrstan saveznik zdravlja jer se jelima dodaje kao sitna nadopuna uglavnom radi okusa. No, time činimo mnogo i za svoje zdravlje.

Peršin sadrži dvije skupine posebnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje. U prvu skupinu sastojaka ulaze prirodna eterična ulja, a u druge skupinu spadaju flavonidi. Uz sve to, neizmjerno je bogat izvor vitamina C, A i K pa ga se preporučuje više konzumirati za sezone gripe i prehlada.

K svemu, peršinov se list pokazao kao izvrsno sredstvo u poticanju izlučivanja štetnih tvari iz našeg organizma i poticanju cirkulacije. Dodamo li peršinu limun i napravimo od njih sok, dobit ćemo čudotvoran napitak koji smanjuje razinu lošeg kolesterola u krvi.

Recept za napitak

Sastojci: 1,5 litra vode, 3 vezice peršina, 1 kg limuna, soda bikarbona.

Priprema: Limunovu koru dobro protrljajte sodom bikarbonom kako bi se uklonile nečistoće s kore. Ipak, nastojte koristiti domaći, neprskani limun. Vodu prokuhajte i ostavite da se ohladi.

Limun narežite na kriške, a peršin usitnite i dodajte u hladnu vodu. Sve skupa poklopite i ostavite jedan dan da odstoji u hladnjaku. Na koncu sve izmiksajte i ulijte u staklenku ili bocu. Svakodnevno pijte po jedan decilitar.

Povezani sadržaj:  EVO KAKO DA UNIŠTITE NAJOPASNIJU BAKTERIJU: Recept protiv Helikobakterije koja nestaje u trenu oka uz pomoć ove čudotvorne mješavine…

Izvor: atma.hr

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: