SAT VREMENA PRE SPAVANJA POMEŠAJTE OVE SASTOJKE: Pijte svako veče i evo šta će vam se desiti

| November 11, 2020 | 23:35 | 621 | 0

Kvalitetan san u pravo vreme može da pomogne u zaštiti vašeg mentalnog i fizičkog zdravlja, kvaliteta života, i sigurnosti.

Spavanje je veoma važno, jer tokom sna mozak ima dovoljno vremena da obradi i stvori energiju za svakodnevne aktivnosti i održava vaše fizičko zdravlje. Dakle, spavanje poboljšava našu sposobnost koncentracije, opšte stanje mozga i podmlađuje telo.

 

Sa druge strane, loš san uzrokuje nekoliko faktora, ali najčešći uzroci uključuju loše navike u ishrani, anksioznost, nedostatak minerala, i nezdrav način života. Nedostatak sna dovodi do niskog nivoa energije, depresije, opšte slabosti, mučnina, razdražljivosti, umora i povećanog rizika od hipertenzije.

Ipak, postoji prirodan način da pomognete sebi u ovom slučaju. Jednostavno, konzumirajte banane i cimet u obliku čaja pred spavanje!

Banane su bogat izvor kalijuma i magnezijuma, minerala koji poboljšavaju kvalitet sna. Ovi minerali takođe pomažu opuštanju mišića i vena, i poništavaju negativne uticaje viška kortizola, hormona stresa. Banane sadrže amino kiselinu triptofan, koja pomaže da se podigne nivo serotonina koji pomažu u regulaciji obrazaca spavanja.

Foto Shuttterstock

*Foto Shuttterstock

Drugi sastojak ovog recepta, cimet, sadrži izvanredna eterična ulja, kao što je eugenol, koji daje sladak, prijatan aromatičan miris, kao i vitamin A, pantotensku kiselinu, niacin i piridoksin. Ovaj začin je takođe vrlo koristan za zdravlje, jer olakšava i opušta telo. Osim toga, pomaže probavu i cirkulaciju krvi.

Povezani sadržaj:  OVAJ SIMPTOM JE PRVI SIGNAL DEMENCIJE: Primjetite li ovo u ustima, javite se odmah ljekaru

Sastojci: 1 banana, prstohvat cimeta i 1 litar vode.

Priprema: Prokuvati vodu u maloj šerpi. Isecite bananu na kolutiće, a zatim ih dodajte u ključalu vodu. Neka vri deset minuta, procedite i sipajte u šolju. Dodajte prstohvat cimeta i uživajte u odličnom ukusu ove šoljice zdravlja!

Primena: Konzumirajte ovaj izuzetan čaj 1 sat pre odlaska u krevet.

(Izvor: BiljnaApoteka.info)

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: