SIRUP OD KOPRIVE: Obavezno ga zabilježite jer liječi sve bubrežne bolesti i probleme!

| November 23, 2020 | 22:40 | 4,723 | 0

Kopriva spada među najzdravije biljke koje postoje i dostupne su ljudima. Koristi se u svrhu liječenja velikog broja oboljenja, a posebno bubrežnih oboljenja te malokrvnosti. Ukoliko želite da je berete i pripremite ovaj sirup od koprive, savjetujemo vam da to uradite negdje na livadama u prirodi, dalje od grada, industrije…

Evo recepta koji je vrlo jednostavan

Potrebni sastojci:

40 vrhova koprive,
po mogućnosti mlade biljke da budu
1 kg šećera
3 l vode
5 limuna

Priprema:

Kada berete koprivu, treba da pazite da uberete samo samo njen vrh, te tri lista ispod toga, a nikako nemojte ubirati cijelu biljku. Kada ste ubrali, operite je dobro, nekoliko puta. Limun prvo dobro oprati, pa isjeći na kriške te dodati u hladnu vodu, pa u isto dodajte i koprivu.

Posudu poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi barem 24 sata. Nakon 24 sata, promješajte posudu i dodajte šećer i mješajte malo duže dok se šećer ne otopi u potpunosti. Vaša smjesa je gotova, istresite je u staklenke, zatvorite i čuvajte u frižideru.

Izvor: svirecepti.info

 

Povezani sadržaj:  OVA ŽITARICA SNIŽAVA HOLESTEROL: Dr Tomašević preporučuje namirnicu koja reguliše masnoću u krvi i otkriva simptome “tihog ubice”

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: