Sirup od RUŽE leči MNOGE BOLESTI, od jetre do plućnih infekcija (RECEPT)

U ovom lepom cvetu se nalazi prava riznica vitamina A, C, B3, D i E. Latice su bogate eteričnim uljima, tianinom, šećerom, limunskom i vinskom kiselinom.

Sirup od ruže je odličan za čuvanje zravlja srca i nerava. On pročišćava krv, smiruje napetost, a osim toga je odličan kod upale grla, reumatizma, žutice, za čišćenje jetre, u slučajevima vrtoglavice, glavobolje i narušene crevne flore.

Preporučuje se kod svih bolesti disajnih puteva i za očuvanje pluća. Takođe, ublažava i menstrualne tegobe uspešno. Od latica ruže možete pripremati sirup i čaj.

Priprema:

Uberite latice, očistite ih od insekata i ostavite ih 7 dana da se osuše. Kako bi sačuvale dovoljno svežine i kvalitet čuvajte ih u dobro zatvorenoj ambalaži na tamnom i suvom mestu. Najbolje su staklene ili limene kutije.

Pravljenje sirupa:

Prelijte 2 šake latica sa 500ml ključale vode i ostavite da odtoji 24 časa. Nakon toga procedite i ukuvajte sa 250gr šećera. Pred kraj dodajte sok od jednog limuna i kuvajte još dodatnih 5 minuta.

Preporučuje se korišćenje do 4 kašike dnevno.

Pravljenje čaja:

Za pripremu čaja prelijte 2 kašike osušenih latica sa 300 ml ključale vode i ostavite poklopljene do 10 minuta. Nakon toga procedite i napitak je spreman za upotrebu.

Izvor: stil.kurir.rs

Related Posts

Naučno dokazano: Ovaj tretman može ublažiti bol koji uzrokuje išijas, rezultati su neverovatni

Razlike između grupa postale su očigledne u drugoj nedelji… Novo istraživanje koje je upoređivalo akupunkturu s placebo terapijom sugeriše da akupunktura može pomoći u ublažavanju bolova kod išijasa. Akupunktura ublažava…

Read more

Imate visok pritisak: Nemojte za doručak da jedete ove namirnice, ni za živu glavu

So nije jedini prehrambeni faktor koji doprinosi visokom krvnom pritisku. Stručnjaci iz Health Matcha izdvojili su četiri popularne opcije za doručak koje bi pojedinci s visokim krvnim pritiskom morali da…

Read more

Problemi sa zubom doveli do fatalnih posledica u Sarajevu: Doktor Marković upozorio na potencijalno opasne simptome

Ako se pravilo ne prostupa, možda doći do ozbiljnih komplikacija. Vest o smrti šesnaestogodišnje devojke iz Sarajeva nakon lečenja zuba u privatnoj ordinaciji šokirala je ceo region. Postavlja se pitanje…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *