SVE U PRIRODI JE POVEZANO: Jednostavno, po izgledu ploda biljaka možemo znati koji organ leči

| November 5, 2020 | 12:04 | 299 | 0

Avokado, patlidžan i kruške utiču na zdravlje i funkciju materice – a upravo na nju i liče!

Ako žena pojede jedan avokado nedeljno, hormoni će joj biti uravnoteženi, i sprečava se rak materice i jajnika. Najzanimljivije je to što je potrebno tačno 9 meseci da avokado od cveta postane zreli plod!

Orah nesumljivo podseća na mozak, pasulj na bubrege, a paradajz na srce.

Sve u prirodi je povezano.

 

Paradajz – Srce
Paradajz ima četiri komore i crvena je. Srce takođe. Istraživanja pokazuju da je paradajz prepun kalijuma i gvožđa i dobra su hrana za srce i krv.

 

Orah – Mozak
Orahovo jezgro liči na mozak, ima levu i desnu hemisferu, čak i nabori liče moždanim vijugama. Danas se zna da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.

 

Celer – Kosti
Celer, rabarbara i sl. sliče kostima, i utiču na jačinu kostiju. Kosti sadrže 23% natrijuma baš kao i ova hrana. Ako ne uzimate preko hrane dovoljno natrijuma , vaš će ga organizam uzeti iz kostiju, koje tada slabe. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.

 

Avokado – Materica
Avokado, patlidžan i kruške utiču na zdravlje i funkciju materice – a upravo na nju liče! Ako žena pojede jedan avokado nedeljno, hormoni će joj biti uravnoteženi i sprečava se rak materice i jajnika. A najzanimljivije je to što je potrebno tačno 9 meseci da avokado od cveta postane zreli plod!

Povezani sadržaj:  KISELOST ORGANIZMA JE UZROČNIK NAJTEŽIH BOLESTI – UZROKUJE PRERANO STARENJE I BOLEST – EVO KAKO JE SRIJEČITI

 

Batat (Slatki krompir) – Pankreas
Batat liči na pankreas i uravnotežuje šećer u krvi.

 

Šargarepa – Oči
Šargarepa u preseku liči ljudskom oku. Zenica, šarenica i druge crte podsećaju na oko. Da i nauka je dokazala da šargarepe itekako povećavaju protok krvi i funkciju očiju.

 

 

Grejpfrut – Dojke
Pomorandže, grejpfrut i ostali agrumi liče na ženske dojke i pomažu kretanju limfe kroz dojke te sprečavaju rak.

 

Đumbir – Stomak
Đumbir liči na želudac, poznato je da ublažava želudačne tegobe i nadutost. Sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, i na takav način pomažu probavi i sprečavaju grčeve, sprečava nastanak čira, oštećenja sluznice želuca, koristi se za lečenje želučanih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje.

 

Gljiva – Uho
Gljiva poput šampinjona prerezana na pola podseća na ljudsko uho. Gljive poboljšavaju sluh, jer su jedna od retkih namirnica koje sadrže vitamin D. Ovaj vitamin je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koji prenose zvuk prema mozgu.

 

Luk je sličan ljudskim ćelijama. On pomaže uklanjanju otrova iz njih. Od njega plačemo, a suze ispiraju i čiste spoljni deo oka. Češnjak ima slična svojstva, uklanja otrove i opasne slobodne radikale iz našeg tela.

Masline pomažu zdravlju i funkciji jajnika.

Povezani sadržaj:  Domaći lijek za artritis, išijas, reumu, koljena, trn u peti, bolove zglobova

Smokve su pune semena i vise u paru. One povećavaju broj i pokretljivost spermatozoida što sprečava muški sterilitet.

Pasulj zapravo leči i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg!

Sve u prirodi je predivno povezano!

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: