Svetski priznat naučnik tvrdi: Sa ovim namirnicama možete da „izgladnite“ rak i lakše ga savladate! VIDEO

| November 12, 2020 | 22:54 | 360 | 0

Doktor interne medicine sa Kembridža Vilijam Li već godinama se bavi ispitivanjem angiogeneze, rasta krvnih sudova i kapilara koji snabdevaju tumore krvlju. Bez krvih sudova, tumor ne bi mogao da se razvija – ali pitanje je kako zaustaviti njihov rast? Dr Li kaže da rešenje ne moraju da budu skupi lekovi, već samo malo bolje upoznavanje s onim što nam nudi zelena pijaca , pise BalkanPress.

Za razliku od kojekavih nadrilekara i šarlatana koji tvrde da određenim namirnicama ili preparatima može da se izleči rak, dr Li je veoma objektivan – tumor ne može tek tako da se izleči, već je potrebna operacija. Međutim, ono što možemo da uradimo jeste da ga bukvalno „izgladnimo“ dok je još u fazi formiranja, i to tako što ćemo sprečiti angiogenezu.

 

Da bismo razumeli o čemu je ovde zapravo reč (verujte nam, korisnije je i zanimljivije nego što deluje) treba da razumemo kako tumor zapravo funkcioniše. Naime, mikroskopski tumori se stalno javljaju u zdravom organizmu. Autopsije su pokazale da 40 odsto zdravih žena starosti između 40 i 50 godina ima mikroskopski rak dojke, dok 50 odsto muškaraca u 50-im i 60-im godinama ima tumor prostate. Prema predviđanjima dr Lija, 100 odsto nas će do 70. godine mati mikroskopske kancere u tiroidnoj žlezdi.

Povezani sadržaj:  Liječi sve, od srca do slabe kose: Ova biljka sadrži više željeza nego špinat i više vitamina C od nekih agruma!

Dobra vest je da ovi mikroskopski karcinomi ne predstavljaju neku opasnost sve dok ne porastu. A da bi rasli i širlili se, neophodan im je dotok krvi i kiseonika – što dobijaju od krvnih sudova i kapilara.

Loša vest je da karcinom podstiče razvijanje krvh sudova oko sebe, te dolazi do ubrzane angiogeneze i tumor se razvija mnogo brže. Zanimljvo je da se ovo dešava kod svih vrsta tumora, i upravo u tome bi moglo da leži rešenje za uspešno sprečavanje rasta i razvoja karcinoma.

 

Postoji veliki broj eksperimentalnih lekova koji funkcionišu upravo na toj bazi sprečavanja dotoka krvi do tumora, ali dr Li smatra da sve što nam je zaista neophodno kako bismo sprečili nastajanje karcinoma ili njegovo širenje leži u našij kuhinji. Naime, on je istraživanjem sa kolegama došao do podataka da određene namirnice imaju izuzetno anti-angiogenezijsko dejstvo, pa čak i jače od nekih lekova. Tu spadaju: crveno grožđe, kelj, kurkuma, muskatni oraščić, artičoka, lavanda, bundeva, tuna, peršun, beli luk, paradajz, maslinovo ulje, ulje semenki grožđa, crna čokolada, trešnje, ananas, zeleni čaj, jagode, borovnice, kupine, crveno vino, maline, pomorandže, grejpfrut, limun, jabuke…

Ne samo da ove namirnice sprečavaju razvoj i rast tumora, već su vam i najbolji saveznik u mršavljenju! Naime, po istom principu kao tumori rastu i masnoće u telu – jer mast ne bi mogla da raste i širi se bez dotoka krvi. Zato se stvaraju novi krvni sudovi i kapilari koji snabdevaju masno tkivo krvlju – a znate šta će se desiti ako ostane bez te krvi? Tako je, nestaće. To je dr Li dokazao i eksperimentom na jednom posebno gojaznom mišu.

Povezani sadržaj:  SVAKA ČAST ONOME KO OVO RADI ČIM SE PROBUDI: Ljekari otkrili – u suprotnom ste umorni, pospani i neraspoloženi!

Važno je, ipak, naglasiti da ovo nisu namirnice koje leče od raka, jer tako nešto ne postoji. Ali zato predstavljaju sjajan način da sprečite eventualne mikrotumore da prerastu u pravi problem, ili bar da im usporite rast. A uz to će vam i pomoći da smršate – tako da, pravac na činiju bobičavog voća!

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: