Trik, pomoću kojeg se kukuruz kuha za samo 8 minuta

| November 23, 2020 | 22:10 | 1,687 | 0


Kuhani kukuruz je nešto što sa velikim zadovoljstvom pripremamo ljeti. Pomoću trika, koji možete vidjeti ovdje, pripremićete ga za samo 8 minuta, i neće biti potrebno da čekate da biste osjetili njen predivan ukus.

Većina domaćica zna da je za zaista ukusane kukuruze potrebno čekanje. S druge strane, ako se kuva predugo, korisna svojstva se mogu izgubiti.

Zato vam predstavljamo trik, pomoću kojeg ćete imati kuvani kukuruz za samo 8 minuta
Prvo podijelite klip kukuruza na dvije polovine, a nakon toga da prelijte vodom. Kada voda provri, nalijte 1 čašu svježeg mlijeka i 1 parče maslaca.

Smjesu ostavite da vri 8 minuta, a nakon toga je sklonite sa vatre. Na kraju posolite po ukusu i uživajte u maslenom kukuruzu sa mliječnim ukusom.

Osim što je ukusan, kukuruz je i vrlo koristan za zdravlje crijeva. Snižava i visok holesterol, poboljšava pamćenje i smatra se prevencijom za dijabetes tipa 2.

Sadrži ugljene hidrate, magnezijum, folnu kiselinu, proteine i mnoge druge hranljive sastojke, koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Prema stručnjacima, ukoliko jedete 1 klip kukuruza svaki dan, unosićete 22% vlakana, neophodnih tijelu za zdrav režim ishrane.

Izvor: bonapeti.com

 

Povezani sadržaj:  5 recepata za salatu od cikle: Jača tijelo, čisti žile, zateže kožu, ali samo ako se ovako koristi (recept)

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: