Trik, pomoću kojeg se kukuruz kuha za samo 8 minuta


Kuhani kukuruz je nešto što sa velikim zadovoljstvom pripremamo ljeti. Pomoću trika, koji možete vidjeti ovdje, pripremićete ga za samo 8 minuta, i neće biti potrebno da čekate da biste osjetili njen predivan ukus.

Većina domaćica zna da je za zaista ukusane kukuruze potrebno čekanje. S druge strane, ako se kuva predugo, korisna svojstva se mogu izgubiti.

Zato vam predstavljamo trik, pomoću kojeg ćete imati kuvani kukuruz za samo 8 minuta
Prvo podijelite klip kukuruza na dvije polovine, a nakon toga da prelijte vodom. Kada voda provri, nalijte 1 čašu svježeg mlijeka i 1 parče maslaca.

Smjesu ostavite da vri 8 minuta, a nakon toga je sklonite sa vatre. Na kraju posolite po ukusu i uživajte u maslenom kukuruzu sa mliječnim ukusom.

Osim što je ukusan, kukuruz je i vrlo koristan za zdravlje crijeva. Snižava i visok holesterol, poboljšava pamćenje i smatra se prevencijom za dijabetes tipa 2.

Sadrži ugljene hidrate, magnezijum, folnu kiselinu, proteine i mnoge druge hranljive sastojke, koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Prema stručnjacima, ukoliko jedete 1 klip kukuruza svaki dan, unosićete 22% vlakana, neophodnih tijelu za zdrav režim ishrane.

Izvor: bonapeti.com

 

Related Posts

FAŠIRANE ŠNICLE OD MLJEVENOG MESA OVAKO IH JA PRAVIM I MENI SU NAJBOLJE

Sastojci: 500 gr mlevenog govedjeg mesa 2 osrednja krompira 2 sargarepe 1 glavica crnog luka 1 jaje malo soli i brasna Priprema: U mleveno meso narendati krompir i sargarepu, dodati…

Read more

Ova pita sa sirom je tako ukusna da mogu da je pravim svaki dan! Brz i jednostavan recept

Prepustite se slanim okusima ove slane pite od svježeg sira i krem ​​sira, izvrsne kulinarske kreacije koja je idealna za osvježavajući ručak ili divno predjelo. Zamamna kombinacija hrskavog filo tijesta…

Read more

Ovi hljepčići se spremaju za samo nekoliko minuta…Brzo i ukusno

Želite dodati ugodan štih svom jutarnjem obroku ili poboljšati svoju večeru slatkim prilogom? Ne tražite dalje od ovog jednostavnog recepta za domaći kruh. Napravljeni od osnovnih namirnica kao što su…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *