U ovome su nezamenjive: Tri zdravstvena problema koja semenke bundeve leče kao od šale!

| November 2, 2020 | 23:25 | 199 | 0

Svetska zdravstvena organizacija preporučuje konzumiranje semenki bundeve kao jednog od odličnih načina da organizam opskrbite neophodnim hranjivim materijama koje ne možete naći u izobilju u drugim namirnicama. S druge strane, ove ukusne semenke sadrže i određene prirodne supstance koje pomažu u lečenju određenih poremećaja i oboljenja. Evo i o čemu se radi.

Nesanica i poremećaji spavanja

Nesanica je, sama po sebi, prilično velik problem, ali je i simptom i uzrok drugih mnogobrojnih poremećaja i oboljenja. Osobe koje pate od nesanice često muči i depresija. Za sve one koji pate od nedostatka sna, semenke bundeve odličan su prirodni lek. Njihovo konzumiranje opušta um i telo, eliminiše nervozu i anksioznost te poboljšava san.

Evo i kako to funkcioniše: semenke bundeve sadrže aminokiselinu koja se zove triptofan. Aminikiseline su ništa drugo do gradivni blokovi većih proteinskih molekula. Interesantna stvar u vezi triprofana je da ga mozak koristi za proizvodnju serotonina, neurotransmitera koji se najčešće naziva hormon “dobrog raspoloženja”.

On smanjuje nervozu i stres, podiže raspoloženje, opušta um i pomaže vam da dobro spavate. Istraživanja pokazuju da konzumiranje semenki bundeve u kombinaciji sa izvorom ugljenih hidrata pomaže da mozak brže apsorbuje triptofan i otpusti serotonin.

 

Povezani sadržaj:  “OVE 3 NAMIRNICE UZIMAM SVAKO JUTRO” ČUVENI DOKTOR NESTOROVIĆ: Ako Želite Da Dočekate Duboku Starost, Obavezno Poslušajte (RECEPT)

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: