Upija otrove i izbacuje ih iz tela: Moćni prah pomešajte sa pola čaše vode i pijte! (RECEPTI+UPUTSTVA)

| November 12, 2020 | 23:17 | 342 | 0

Glina ima veliku moć apsorpcije, ona upija, drenira i izbacuje nečistoće iz tela.

Njeno delovanje je antitoksično, povećava odbrambenu moć organizma, “oživljava” ćelije i snabdeva ih vitalnom energijom, ubrzava proces zarastanja rana, čisti kožu, poboljšava apsorpciju hrane, uspostavlja ravnotežu flore u crevima i “evakuiše” toksične materije koje su štetne za zdravlje.

 

Gde kupiti glinu? Koju izabrati?

Glinu je najpoželjnije kupovati u biljnim apotekama. Proizvodi se u vidu granula ili u prahu. Postoji više vrsta gline: zelena, crvena, žuta, siva i bela. Ipak, zelena glina se najčešće koristi.

Kako se glina koristi?

Glina se pije, pomešana sa vodom ili za spoljnu upotrebu (najčešće u vidu maski, kupki i obloga). Priprema se u staklenoj čaši, a meša drvenom kašikom. U pola čaše dodajte jednu malu kašiku gline. Ostavite da odstoji 2-3 sata (može i duže). Ujutro na prazan stomak promešajte tečnost i popijte. Pijte samo vodu (naročito na početku), sačekajte da glina padne na dno čaše. U toku ove kure glinom, potrebno je povećati unos vode čime se ubrzava proces odstranjivanja štetnih materija iz organizma. Konzumiranje gline ne bi smelo da traje duže od tri sedmice.

Dejstvo gline je izuzetno jako, aktivno, telo mora da reaguje na nju, pa se nekada može učiniti da se stanje pogoršava umesto obratno. Ipak, neophodno je posavetovati se sa lekarom pre odluke o upotrebi gline u cilju lečenja. (Oprez se posebno preporučuje ukoliko imate visok krvni pritisak, patite od astme ili alergija).

Povezani sadržaj:  Uzmite ovaj čaj prije spavanja: Ujutro ćete nam biti zahvalni

Glina i lepota

Glina se koristi i kao prirodno sredstvo za negu kože lice i tela. Veoma je efikasna za lečenje promena na koži i za njenu regeneraciju. Glina se može upotrebljavati u obliku maski ili kupki. Kao kupka lako se apsorbuje, ima izuzetno blagotvorno dejstvo na čitav organizam jer relaksira, otklanja umor i stres, a koža postaje zdrava, gipka, meka i elastična. Kupke sa glinom ublažavaju napetost mišića, smanjuju se bolovi u zglobovima.

 

Kupka

U toplu vodu za kupanje dodajte glinu u prahu. Ostanite u kadi oko 30 minuta. Da bi ravnomerno delovala na čitavo telo, namažite celo telo glinom i ostavite je dok ne počne da se suši. Zatim je potrebno da uklonite i najmanji trag gline sa kože (dužim tuširanjem mlakom vodom). Ova kupka opušta, oslobađa od toksina i doprinosi lepoti kože.

 

Maska

Maska sa glinom koristi se za dubinsko čišćenje lica: glinu pomešajte sa malo hladne vode, nanesite na lice (izbegavati područje oko očiju i usana). Posle 10 minuta isperite mlakom vodom. Ipak, ova maska najviše pogoduje masnoj koži, suvu kožu lica može dodatno da isuši.

 

Pakovanje za kosu

Pomešajte glinu u prahu sa maslinovim, bademovim ili uljem pšeničnih klica. Nanesite na kosu i ostavite da deluje20-30 minuta. Potom je potrebno dobro isprati. Kosa će biti sjajna, čista i meka.

Povezani sadržaj:  SIMPTOMI GASTRITISA: Zašto Peče Želudac I Kad Se Zbog Bolova Hitno Morate Javiti Ljekaru

Važno: Posle svakog pojedinačnog korišćenja, glinu bacite, pokupila je sve toksine sa vašeg tela i ne koristite je ponovo.

(MonnaMagazin.me)

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: