Žena kada napuni 45 godina mora da jede OVE semenke kako bi izbegla starenje kože i kostiju!

| November 18, 2020 | 21:21 | 2,648 | 0

 

Semenke su odličan izvor vitamina i proteina, kao i minerala i jedinstvenih eteričnih ulja. Za naše telo imaju lekovit efekat te se stoga preporučuju naročito ženama starijim od 45 godina.

Čia seme

Bogate su omega 3 masnim kiselinama, čak više i od lana i od lososa. Sadrže antioksidanse, a samo 2 kašike ovog semena imaju 18% kalcijuma i 4 grama proteina. Imaju nizak sadržaj holesterola i natrijuma, a obiluju vlaknima, kalcijumom, fosvorom, magnezijumom, bakrom, kalijumom, magnanom, gvožđem i cinkom.

Laneno seme

Seme lana sadrži omega 3 masne kiseline, antioksidanse, minerale i vitamine. Buogato je vitaminom B i magnezijumom. Pomaže u podmlađivanju kože, poboljšava probavu i uklanja višak kilograma.

Seme susama

Odličan je izvor proteina, kalcijuma i magnezijuma. U 100g susama se nalazi folna kiselina neophodna za telo jedne žene. 2 kašičice ovog semena će ojačati kosti, zglobovo i uništiti želju za slatkišima. Uspešno se bore protiv raka i poboljšavaju sveopšte zdravlje.

Kinoa

Kinoa sadrži 9 esencijalnih proteina, vitamina, aminokiseline, enzime i važne minerale. Kinoa je odlična zamena za meso jer sadrži proteine. Pomaže u opuštanju mišića tela i krvnih sudova,ali pomaže i u borbi protiv raka, dijabetesa, ateroskleroze i mikroba.

Žene u predmenopauzi i menopauzi moraju da jedu ova četiri semena ako žele da ublaže ili spreče simptome menopauze.

Ovo semenje uspešno sprečava kardiovaskularne bolesti, starenje kože i kostiju, a jača kosu i nokte.

Povezani sadržaj:  Podmladite vaginu na isti način kao i Suzana Mančić

Pre upotrebe seme treba da se potopi u vodu 3 do 7 sati. Zatim ovo seme umešajte sa voćem ili jogurtom i konzumirajte svaki dan.

Ako želite da imate dobrobiti od ovih semenki, svaki dan pojedite po 2 kašike jednog od ova 4 semena.

(Izvor: Stil.kurir.rs)

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: