7 prirodnih recepata za prostatu – Ruski travar

| December 5, 2020 | 16:45 | 871 | 0

Muškarci koji dugo sede na poslu ili ispred televizora imaju probleme sa prostatom neuporedivo više od onih koji su fizički aktivni. Dakle, prvi savet ruskih lekara je da muškarac mora svakodnevno da šeta, da ide pešice umesto kolima, a ukoliko radi za stolom treba često da ustaje i korača, makar po sobi.
Uvećana prostate je bolest modernog muškarca koji sedelačkim načinom života narušava svoje zdravlje. Muškarci tek kada noću često ili danju otežano mokre obrate pažnju na uvećanu žlezdu. Uvećana prostate pritiska bešiku i otežava mokrenje, a svremenom može dovesti i do ozbiljnih komplikacija i oštećenja urinarnog trakta. Posle pedesete godine svaki muškarac trebalo bi da ide na redovne kontrole kod doktora. Ukoliko su simptomi blagi, mogu se pobediti određenim namirnicama, toplim kupkama i biljnim preparatima. Ukoliko ne bude poboljšanja obavezno treba posetiti lekara.

Čaj od hibiskusa
Čaj od hibiskusa ne sadrži kofein, dobar je za krvni pritisak i ima antikancerogena svojstva.

Hibiskus čaj ima pozitivan učinak na prostatu, a pravi se od suvih ili svežih cvetova. Pije vruć ili hladan.

Zeleni čaj umesto kafe
Kofein je diuretik i podstiče mokrenje, a nalazi se i u čokoladi i gaziranim pićima. Zeleni čaj je neuporedivo zdraviji način “buđenja”, ali se ne preporučuje ljudima sa visokim pritiskom. U tom slučaju bolje rešenje je čaj od hibiskusa.

Povezani sadržaj:  LENJA CREVA, SALO OKO STRUKA: RECEPT ZA NAPITAK KOJI MOMENTALNO IZBACUJE NEČISTOĆE IZ TELA!

Zeleni čaj sadrži moćne antioksidanse koji uništavaju bakterije i viruse, pojačavaju imunološki sistem i bore se protiv nekoliko oblika raka, uključujući rak prostate. Zeleni čaj smanjuje rizik od infekcija kod prostatitisa.

Čaj od kamilice
Čaj se koristi kao protivupalni i kao sredstvo za zaceljivanje rana, a pravi se od latica biljke.

Biljna mešavina
Čajna mešavina koja sadrži biljke (mala mlečika, uva, lista breze, rusomače, poljskog rastavića i kukuruzne svile) relativno brzo smiruje upalu prostate, smanjuje otok i sprečava razvoj infkecije. Sve ove biljke pojedinačno su odlične za urinarni trakt.

Sok od semenki lubenice
Semenke lubenice su odličan detoks koji ublažava probleme bešike i čisti bubrege. Četiri kašike semenki se samelju ili dobro izgnječe pa se kuvaju u litar vode desetak minuta i ostave da se ohladi. Sok se čuva u frižideru i pije nekoliko dana.

Čaj od korena koprive
Ukoliko se pojavi osip ili uznemiri stomak, ne treba piti ovaj čaj. Takođe, čaj od koprive nije dobar za visok pritisak. Za sve ostale je recept jednostavan – kašika čaja se prelije sa dva decilitra ključale vode.

Smeneke budneve i lana
Svakog dana treba pojesti šaku neprženih smenki budeve. Ovo seme je dobar izvor cinka, minerala ključnog za zdravlje prostate.

I još
Uzimajte samo litar i po tečnosti na dan
Ne pije se kofein ili alcohol kao i hladna pica
Može da se popije čaša piva ili vina, ne više
Svakod dana jedite paradajz
Jedite kajsije i lubenice u sezoni

Povezani sadržaj:  POJAVILE SU VAM SE DLAKE NA NOŽNIM PRSTIMA: Mogu ukazivati na 5 OZBILJNIH BOLESTI – obavezno povedite računa!

 

Receptoor.com

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: