Biljka koja kožu “PRETVARA” u porculanski čistu i lijepu – LIJEČI OD AKNI!

| December 19, 2020 | 02:00 | 876 | 0

Koristite ga u kuhinji, njime njegujte tijelo i lice. Ruzmarin vašem zdravlju može da donese brojne dobrobiti.

Ljekovita mediteranska biljka ruzmarin sadrži nekoliko desetina antioksidansa – jedinjenja koji pomažu u odstranjivanju slobodnih radikala. Među antioksidansima posebno se ističe efikasnost ruzmarinske kiseline.

Za dobro pamćenje

Ruzmarin ima dugu historiju kao lekovita biljka koja poboljšava pamćenje, pa se u narodu i zove biljkom sjećanja. Neke studije tvrde da oštećenja nastala djelovanjem slobodnih radikala molekula kiseonika u organizmu imaju uticaj na Alchajmerovu bolest. Ako je zaista tako, ruzmarin je idealna pomoć kod takvih stanja.

Za čist dom bez toksina

Bakterija iz svog doma možete da se riješite na ekološki prihvatljiv način – bez hemikalija ako koristite sprej za dezinfekciju na bazi ruzmarina. Antibakterijska svojstva ove biljke podrazumevaju eliminaciju bakterija koje su česte u domovima i koje lako mogu da dovedu do ozbiljnih problema, na primjer ešerihije koli.

Kako da napravite sprej za dezinfekciju:

Prokuhajte stabljike ruzmarina pola sata, ohladite i procjedite. Ovaj “čaj” prespite u bočicu s raspršivačem i čuvajte u frižideru.

Riješite se akni

Istraživanje objavljeno u časopisu Planta Medica pokazalo je efikasnost ruzmarina protiv bakterija koje uzrokuju akne – Propionibacterium acnes.

Pijte čaj od ruzmarina i oblažite bubuljice tim čajem, rezultate ćete brzo primjetiti..

Povezani sadržaj:  PRIJE 9000 HILJADA GODINU SU JE ZVALI BILJKA ŽIVOTA: Sipajte vodu u teglu, dodajte malo OVOG sjemena a onda ostavite da odstoji preko noći. Ujutru popijte vodu i posmatrajte šta će se desiti sa vašim organizmom

Za savršen vid

Ova zdrava mediteranska biljka može da pomogne u sprečavanju degenerativnih bolesti očiju koje pogađaju određene strukture oka, poput retinitis pigmentose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: dnevno.rs

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: