Kad krenete spavati STAVITE JASTUK IZMEĐU NOGU: Evo šta će se dogoditi vašem tijelu, IZNENADIT ĆETE SE!

| December 8, 2020 | 13:41 | 217 | 0

Ovaj položaj izvrstan je za ljude koji imaju problema s bolovima u donjem dijelu leđa ili bolove u nogama

Spavate na boku i držite jastuk između nogu jer vam je tako udobno? Slobodno nastavite jer je i zdravo. Postoji, piše Ecosa, pet razloga zašto je držanje jastuka između nogu dobro.

Povećava udobnost

Jastuk između nogu povećava udobnost i uklanja pritisak – držeći koljena jedno iznad drugog što obezbjeđuje poravnanje kukova i karličnog područja.

Smanjuje stres na kuku

Smanjuje stres na kuku jer sprječava njegovo rotiranje i povlačenje karlice izvan poravnanja.

Odlično je za ljude koje boli donji dio leđa

Ovaj položaj izvrstan je za ljude koji imaju problema s bolovima u donjem dijelu leđa ili bolove u nogama, posebno za one koji imaju išijas. Dok spavate na boku, ako nemate jastuk, ‘gornja’ noga se može pomjerati naprijed kako bi se ‘odmorila na madracu’. Taj pritisak uvijanja u donjem dijelu leđa može iritirati nerve.

Pomaže kod apneje

Spavanje na boku s jastukom između nogu je takođe korisno za one koji imaju abnormalnosti disanja, kao što je apneja. U tom su položaju vaši disajni putevi stabilniji i manje je vjerovatno da će ograničiti vazduh. Držanjem poravnate karlice, smanjuju se bolovi u vratu i leđima što smanjuje mogućnost apneje u snu.

Povezani sadržaj:  OSJEĆATE LI SE NADUTO I UMORNO: Evo kako da izbacite višak vode iz tijela, ova biljka je čudo

Poboljšava cirkulaciju

Blago podizanje jastuka između nogu pomoći će da se olakša protok krvi kroz venu cavu – koja je glavna vena koja prenosi krv u srce i leđa. (novi.ba/Foto:Print screen novi.ba)

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: