Kad ustanete sa šolje OSJETITE JAK MIRIS URINA? Nije upala mokraćnih kanala, već nešto mnogo opasnije: EVO od čega bolujete!

| December 6, 2020 | 22:01 | 10,215 | 0

U današnjem članku pričamo o zdravlju i o tome koliko je važno da pratimo razne signale koje nam tijelo šalje.
Naše tijelo je toliko savršen i kompleksan organizam da je u stanju da nam šalje signale o tome da smo bolesni čak mnogo prije nego li i mi budemo svjesni toga.

Upravo o jednom indikatoru danas pričamo u ovom članku. Svima nama se desilo da se prehladimo i da imamo razne upale, a ono što se najčešće dešava jeste upala mokraćnih kanala koja itekako može da bude neugodna.

Ona se pojavljuje zbog infekcije mokraćnih kanala, a uglavnom za to je zaslužbna bakterija ešerihija koli, a to se manifestuje tako što prilikom mokrenja osjetite peckanje.

Jedan od najvažnijih indikatora da nešto nije uradu sa našim tijelom jeste boja urina. Urin, sam po sebi predstavlja tekućinu svijetlo žute boje preko koje se iz našeg ogranizma izbacuje višak tečnosti ali i razne štetne stvari.

 

Postoji nekoliko razloga zbog čega može doći do promjene boje ali i mirisa urina.

Najčešće se to dešava zbog dehidratacije našeg organizma i ukoliko ne pijete dovoljno vode vaš urin može imati tamno žutu boju i jak miris, a da promjene može doći i zbog hrane koju smo jeli.

Ukoliko ste ljubitelj kafe, također može doći i do promjene mirisa i boja vašeg urina, a ukoliko imate neku upalu osjetite ćete pojačan amonijak, a u donjem dijelu trbuha osjetit ćete pritisak i to je dovoljni znak da biste trebali posjetiti doktora.

Povezani sadržaj:  RECEPTI DOKTORICE NADE MACURE ZA JAK IMUNITET: Napravite vitaminsku bombu – JEDNOSTAVNO I EFIKASNO (RECEPT)

 

DobarDan

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: